Зашто су људи са нултом крвном групом заиста посебни!

У Јапану, ова крвна група се већ дуго повезује са типом личности. Тамо вам чак и на интервју за посао може бити постављено питање о крвној групи!

Занимљивости 05.02.2016 | 08:33
Зашто су људи са нултом крвном групом заиста посебни!

Крвна група 0 је првобитни тип крви наших предака који су били лукави, агресивни предатори. Особе са овом крвном групом играју важну улогу у сваком друштву, чак и до данашњих дана. Руковођење, проактивност, енергичност и способност сконцентрисања су међу најбољим особинама људи са овом групом. Међутим, када су под стресом, могу да постану љуте, хиперактивне и импулсивне.

Лоша исхрана, недостатак вежби, нездраве навике или повишен ниво стреса, чине их осетљивијим на неповољне метаболичке ефекте, укључујући и отпорност на инсулин, смањену активност штитне жлезде и гојазност.

Шта је то што нулту групу чини јединственом?

Особе са 0 крвном групом имају предиспозицију за одређене болести, попут чирева и дисфункције штитне жлезде. Често имају низак ниво хормона штитне жлезде и недостатак јода, хемијског елемента чији је једини циљ да регулише хормоне штитне жлезде. Ово узрокује многе нежељене ефекте, као што су гојазност, задржавање течности и умор.

Такође, имају виши ниво желудачне киселине у односу на људе са другим типом крви, што често доводи до иритације желуца и појаве стомачних чирева. У Јапану, ова крвна група се већ дуго повезује са типом личности.

Тамо вам чак и на интервју за посао може бити постављено питање о крвној групи!
Људи са нултом крвном групом се најчешће описују као одговорни, посвећени, организовани, фокусирани, савесни и практични. Верује се да имају бољу оријентацију и да су бољи логичари, а такође се сматра да су њихови преци били ловци који су морали да посматрају и прецизно процене окружење да би могли да преживе.

Подложни стресу

Због прекомерног беса и хиперактивности, може да дође до стреса. Људи са овом крвном групом су подложни деструктивном понашању када су превише уморни, депресивни или када им је досадно. Тада се могу одати коцкању или се могу бавити активностима које подижу адреналин, подразумевају ризик и импулсивност. Избегавајте кофеин и алкохол.

Кофеин може бити посебно штетан због подизања адреналина и нивоа норадреналина, који су већ високи у орагнизму код људи са овом крвном групом.Вежбање је одлично решење, јер има опуштајуће дејство на цело тело. Више него било која друга крвна група, 0-та крвна група има потребу да буде физички активна зарад одржавање здравља и емоционалне стабилности.

Редовна физичка активност је неопходна три до четири пута недељно. За најбоље резултате, аеробне вежбе треба радити тридесет до четрдесет пет минута најмање, четири пута недељно. Размислите и поставите себи циљеве, било да су на годишњем, месечном, недељном или дневном плану. Тако ћете моћи да контролишете своје импулсивне реакције. Постепено уведите промене у свој начин живота.
Конзумирајте све оброке, чак и грицкалице, за столом. Жваћите полако и будите опуштени. Избегавајте велике одлуке или трошење новца када сте под стресом.

Ако имате вишак килограма, морате да вежбате. Вежбе од тридесет до четрдесет пет минута и аеробне вежбе се препоручују најмање четири пута недељно.

Савремена жена

Коментари / 0

Оставите коментар