Огласили се црно-бијели: Живковић је враћен због мира у екипи!

Фудбалски клуб Партизан се огласио о актуелним причама о Андрији Живковићу и потврдио враћање "златног орлића" са припрема.

Фудбал 04.02.2016 | 22:40
Огласили се црно-бијели: Живковић је враћен због мира у екипи!

Саопштење преносимо у целости.

"Радна група Фудбалског Клуба Партизан је, на данас одржаној седници, разматрала ситуацију у вези са једним од првотимаца, Андријом Живковићем.

Последњих дана у медијима непрекидно провејавају опречне изјаве, неретко драматични наслови, упозорења и тензичне расправе које су директна последица једног штетног уговора (сачињеног у 2014. години) и више недоследних ставова људи који блиско окружују нашег младог првотимца.

Радна група снажно и децидно одбацује било какву одговорност у вези са негативним последицама које су произашле из уговора који су саставили и потписали чланови бивше Управе, дубоко жали што је једина оштећена страна у свему овоме наш клуб и истиче још једном свој позив надлежним органима да се позабаве овим уговором у целини.

Радна група је, као свој приоритет, апострофирала обавезу консолидовања првог тима, враћање неопходног самопоуздања, јачање тимског духа, повратак самопоштовања и самопотрђивања као темељног корака у жељи да се формира такмичарски тим достојан имена и амбиција Партизана. У том погледу, Стручном штабу је дата неподељена подршка у настојањима да један број играча напусти наше редове и да један број играча задужи црно-белу опрему јер верујемо у нашег спортског директора и тренера и њихове процене.

Мир у екипи доноси мир на терену. Мир на терену доноси добру игру. Добра игра доноси резултате. Стручни штаб изгара и чини велике напоре да оформи, не само тим који ће бити достаојан ривал до краја првенства, већ да начини темељ новом, бржем, полетнијем, ефикаснијем, успешнијем, мудријем и чвршћем Партизану. Предуслов за то је да сви наши првотимци знају да су део црно-белог мозаика, да дишу као један, да поштују своје саиграче, да вреднују клуб и вредности које настојимо да промовишемо, речју да схвате да је систем изнад појединца а да је Партизан изнад сваког од нас.

Андрија Живковић је један од наших најбољих играча. Он је имао привилегију да игра и стасава поред Саше Илића, да му је тренер Иван Томић а спортски директор Ивица Илиев. То су величине које су задужиле наш Клуб, то су људи који су Андрији желели најбоље јер они добро памте све! А све је Партизан. Андрија је, на жалост, сувише оптерећен притисцима менаџера, медијским насловима, позивима, питањима саиграча…А Партизан мора да води рачуна о свој својој деци. О свим оним дечацима који ће прославити његово име у наредном периоду.

Радна група је, стога, донела једногласну одлуку да нашег протимца, Андрију Живковића, имајући у виду став спортског руководства Клуба, које има искључиве ингеренције када су у питању избор играча, тима, дисциплине, атмосфере и одговорности у односима унутар екипе, врати са припрема и прикључи тренинзима групе професионалних фудбалера који припреме обављају у СЦ Партизан – Телеоптик. Желимо да овим ставимо тачку на овај случај, да размишљамо надаље само о фудбалским стварима, свесни да ћемо се борити са тешким финансијским наслеђем али поносни јер није увек лако али је увек лепо навијати за Партизан!

Најзад, порука је увек и поука. И обратно. Желимо да ми, ако то није раније учињено, успоставимо систем који ће бити институционални оквир у којем ће све нове генерације имати у виду да су само слава и успех клуба оно што и њих чини делом историје.

Живео Партизан!"

Коментари / 0

Оставите коментар