БиХ међу земљама са најбољом храном

Портал Бусинесс Wеек је саставио листу од 48 држава са најбољом храном у Европи, а на тој листи се налази и Босна и Херцеговина.

Босна и Херцеговина 04.02.2016 | 18:25
БиХ међу земљама са најбољом храном

На посљедњем, односно 48. мјесту се налази Ватикан који има само један ресторан, док се на 46. мјесту налази Црна Гора. Навели су како је у тој земљи позната њихова Његушка пршута коју су оцијенили веома укусном, али и како се тамо једе "не тако укусна" рибља супа.

32. мјесто заузима Словенија која посједује три винске регије и домаћи пршут (Крашки пршут). "Ако идете на Бледско језеро, сви ће 'полудјети' ако не будете пробали Блед крем колач у хотелу Парк", навели су.

На 30. мјесту се налази Србија. На овој листи се налази и Босна и Херцеговина и то на 21. мјесту.

"Осим што има најзабавније име у Европи, БиХ има најхрабрију шољицу кафе на континенту и друштвену културу распрострањену око ње", навели су.

"Босанска кафа у шољици је слична турској кафи, самљевена је ситније од еспреса, густа је и богата укусом. Сусрет пријатеља уз кафу траје сатима. Због тако јединственог начина дружења, БиХ ће добити поене. Но, на бодовима губе на печеној јањетини, јањећим и говеђим кобасицама, сирници и баклави, која је веома укусна али и јако слична турској кухињи", пише на порталу Бусинесс Wеек.

На седмом мјесту се налази Хрватска, док прво заузима Италија. За италијанску кухињу су навели како је вијековима заштићена због бака које су одбијале туђе рецепте осим својих "јер је само њихов недјељни умак најбољи".

Извор: Н1

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Карадоз

04.02.2016 17:35

А јел здрава кад су јој састојци затровани...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило М.

05.02.2016 21:50

Од веома укупне хране Босном зато свињски грип влада!

Name

КУМ

13.02.2016 13:12

Сто лазете а сви пијете талијанске кафе, 50б година се говири о туризму а ЦЕВАП једе само ко мора!

ОДГОВОРИТЕ