Из затвора на мјесто тржишног инспектора?!

Бојан Самарџија, шеф Кабинета начелнице Новог Града Сњежане Рајилић, који је прошле седмице ухапшен због насиља у породици, на захтјев начелнице биће постављен за тржишног инспектора у тој општини, сазнаје пословни портал ЦАПИТАЛ.ба.

Република Српска 04.02.2016 | 22:55
Из затвора на мјесто тржишног инспектора?!

У Центру јавне безбједности Приједор за ЦАПИТАЛ су потврдили да је лице чији су иницијали Б.С. 27. јануара ухапшено због сумње да је починило кривично дјело насиље у породици или породичној заједници.

Такође, у Инспекторату Републике Српске ЦАПИТАЛ-у су потврдили да су јуче запримили захтјев општине Нови Град за постављење тржишног инспектора у тој општини.

„Инспекторе у јединицама локалне самоуправе поставља надлежни општински орган уз претходну сагласност Инспектората. Општина или град су обавезни Инспекторату доставити захтјев за сагласност за постављење инспектора како би се утврдило да ли изабрани кандидат испуњава законом прописане услове за обављање послова инспектора у одређеној области. Увидом у документацију изабраног кандидата утврђује се да ли он има одговарајућу врсту стручне спреме, положен стручни испит за рад у управи Републике Српске и прописане године радног искуства у струци. Уколико су испуњени сви формални услови, Инспекторат даје сагласност за постављење инспектора у јединици локалне самоуправе“, казали су Инспекторату.

Иако у Инспекторату нису навели име кандидата за то мјесто, сазнајемо да се ради управо о Самарџији.

Према незваничним информацијама Рајилићева се за овакав потез одлучила јер је цијела општина почела да бруји о овом догађају, па није више жељела да он буде у њеном кабинету, те је одлучила да га награди функцијом инспектора.

Сњежану Рајилић смо позвали како би добили њен коментар на цијелу причу, али је она, након што смо се представили, спустила слушалицу и више се није јављала на телефон.

На сајту општине Нови Град Самарџија се још увијек води као шеф Кабинета начелника.

Извор: Цапитал

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

ФБИ

04.02.2016 14:59

СТА ИМА ВЕЗЕ СЕФ КАБИНЕТА МИНИСТРА САВАНОВИЦА ,ЈЕ ЦОВЈЕК КОЈИ ЈЕ ПРИВОДЈЕН ЗБОГ ЗЕЛЕНЕСАЊА ИЗНУДЕ, И У ПРИЈАДОРУ ЗА ПРЕПРОДАЈУ НАРКОТИКА, НАПРЕДОВАО ЦОВЈЕК НЕМА СТА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

блука

04.02.2016 15:17

Јел' и он СНСД?

Name

Алоооо

04.02.2016 15:51

Људи да ли је ово истина?Ако јесте стварно је преврсило сваку мјеру.Има ли неко нормслан у овој дрзави.И уопсте ме не занима која је странка.Одмах али одмах га треба отпустити и преузети казнене мјере.

Name

драган

04.02.2016 15:12

Боже, као у "сумњивом лицу" Бранислава Нушића. Као поштар отварао туђа писма, па за казну постављен за шефа полиције. Али шта се може. Ни у једном закону се не третира морал кандидата. А чини се да ја наше највеће зло нестанак моралних норми. Некада нешто је било срамота, а данас је понос. Ако је неко лопов за њега кажу да се снашао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ојађени

05.02.2016 06:57

Тешко се нама са оваквим стручњацима и магистеријима све купљена звања а нико кривично не одговара само напредују и показују силу и у јануару је било премлаћивања па се све заташкало као да се ништа није десило запошљавају се пензионери, па зар ово није приватна општина, а санкционишу се они грађани који се усуде нешто о томе да проговоре ово није запамћено ни у вријеме Румунског предсједника. Одосмо сви у безнађе грађани и даље се улизују надређенима само из личног интереса, а не због истинског поштовања кад оду са власти први ће им окренути леђа доро нам дошла пропасти наша.

Name

абц

04.02.2016 15:29

Види му се на фаци да је силедзија

ОДГОВОРИТЕ
Name

ето сада,

04.02.2016 15:57

Изгледа да Сњезана из Новог Града не влада, ситуацијом сада...

Name

има посла,

04.02.2016 16:15

Ако тразис посао, не губи наду, лако га надјес у Новом Граду.

Name

Михаило Микич

05.02.2016 01:25

Ти си постао ВИДОВИТ. Зато пази добро да тебе иста судбина не снађе!

Name

ре ФБИ

04.02.2016 20:12

КАКВА ЈЕ ОВО СПРДЊА ОД ДРУШТВА? УВЕЗАЛИ СЕ КОКОШАРИ И ПАСУ ОВАЈ НАРОД, КРВ МУ СИШУ И НЕОДУСТАЈУ. ТАЈ САМАРЏИЈА ПРИВЕДЕН ЗБОГ НАСИЉА НАД СВОЈОМ ЖЕНОМ, АЛИ ГА ЈЕ ПОЛИЦИЈА ПО НАЛОГУ НАЧЕЛНИЦЕ ЧУВАЛА У СТАЦИОНАРУ ДОМА ЗДРАВЉА ДА СЕ НЕБИ КОМПРОМИТИРАЛИ ИЛИ ДА БИ ПОКУШАЛИ ПРИКРИТИ НАСТАЛУ СИТУАЦИЈУ. ИСПАДА ДА ЈЕ ЊЕГОВА ЖЕНА ЊЕГА ПОВРИЈЕДИЛА ! ОН ЈЕ ИНАЧЕ ВЕЛИКИ ЗНАЛАЦ И СТРУЧЊАК КОЈИ СЕ НЕГДЈЕ МАГИСТРИРАО ЗА ПАР ХИЉАДА МАРАКА КАО И САМА НАЧЕЛНИЦА. ЕКИПА ДРВОСЈЕЧА ИЗА КАО МАТЕРИЈАЛНА ПОДРШКА И ДРУШТВО ЗА ЗАБАВУ И СЛАТКИ ЖИВОТ. КАКВИ НАС ПРЕДСТАВЉАЈУ И ВОДЕ ЈАДНА НА МАЈКА? НИКАКВО НИЈЕ ЧУДО ДА УОПШТЕ ПОСТОЈИМО. И НАЈТУЗНИЈЕ ЈЕ ШТО НАМ ЈЕ У ЦИЈЕЛОЈ ДРЖАВИ ТАКО, КАДРОВИ СТРАНКЕ СУМЉИВОГ ОБРАЗОВАЊА, НИКАКВОГ МОРАЛА НА ПОЗИЦИЈАМА ДА ГОСПОДАРЕ ОБИЧНИМ НАРОДОМ, СТРАВА КОЈА ЋЕ ДУГО ТРАЈАТИ, А МЛАДИ И ШКОЛОВАНИ НЕКА РАДЕ НА ПИЛАНИ ИЛИ У ИНТЕРПРОМЕТУ ИЛИ НЕКА ИДУ У ИНОСТРАНСТВО ЈЕР ОВДЈЕ НЕМА СПАСА. шТО ГОРИ ТО БОЉА ПОЗИЦИЈА И ТСКО НСМ И ТРЕБА. НА БЕНДЕРЕ СЕ ПЕЊУ КОНОБАРИ И КУВАРИ, А У КАФАНИ РАДЕ ЕЛЕКТРИЧАРИ, ДОКТОРИ ИЗ НОВОГ РАДЕ ПО ЦИЈЕЛОЈ БИХ А У НОВОМ СРБИЈАНЦИ И ТАКО ДО СУТРА, СВЕ ГРЂЕ ОД ГРЂЕГ. БИТНО ЈЕ ДА СЕ ОНИ ВОЗАЈУ СКУПИМ АУТИМА, КУПУЈУ СТАНОВЕ ПО БЕЧУ И КО ЗНА ГДЈЕ, А НАРОД П КОНТЕЈНЕРИМА.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

04.02.2016 21:19

Како је Сњежана дошла за начелницу Нови је постаобзона сумрака,народе упамет и скидајте ову багру са владти.Само олош врши функције,купили дипломе у Љусној код Браће Бајрић и сад велики функционери а они што су редовно завршили леже на бироу!Народе устајте и да отјерамо багру

Name

РадикалНО

04.02.2016 23:08

Народе ви сте једна обична стока...

ОДГОВОРИТЕ
Name

иснпекција за криминал у рс

05.02.2016 00:37

Инспекција у РС је извор сваког зла. Неколико пута сам видјао коментаре везнао за инспекцију у РС,БН,Крајину и остале градове али тим се проблемом нико у РС не бави јер је нард неписмен.Од Дејтона до данас нико није поставио питање инспекције у РС а ти који ту раде су извор зла,пљацке и корупције извор унистења нас као народа.Због њих нормалан свијет не мозе да зиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

05.02.2016 07:43

Претукао ради љубавнице,нема ону ствар дà удари на муско!Треба испитати откуд право том олосу да се повеца плата кад је купио магистрат!Нема на основу цега

ОДГОВОРИТЕ
Name

сандра

05.02.2016 07:43

Како Сања казе, дипломирали код Браће БАјрић у Љусини код Отоке, а многи и код Сеје. Какве је све олоше навукла у општину и остале установе и око себе та Сњежана, најбоље знају градјани Новог. Она је главна у кадровској служби Новог, запосљава кога хоце и како хоце, од цистацице до директора, без ње ниста. Има много дивних људи на руководецим мјестима који се морају понасати поданицки ако зеле опстати, али зато има и дијагностикованих лудака. Екипа створена за парове, дубиоза колектив, фукса до фуксе,фалсификатора колико вам срце зели, и све то зена супермен дрзи и цува док се све распада и биљезе губитци на сваком кораку, а народ по бјелом свјету од катара до Канаде, Сомалије, Азербејдзана, Русије, Малте и ко зна гдје. Сада бајни савјетник на мјесто инспектора да ј... овај народ, да он проводи закон, е туго моја, као да су једини под овим небом, а није усамљен случај, ма тога свагдје, осудјени и пресудјени олош се слизао са власти, опозиција разбијена и сад раде ста хоце и колико хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

уништени

05.02.2016 13:06

Политика је афродизијак који даје моћ и брзо стицање личног капитала за неморалне и безкарактерне људе, па са том политиком се и не могу бавити поштени грађани јер сметају оваквим политичарима овакво стање у Новом Граду нема ни у паровима код Марића нама биро не треба јер нам начелница запошљава само своје поданике, а онда они завршавају факултете и магистерије зависно о цјени колко то кошта некада у нормална времена смо сви ишли на посао и уздржавали своје породице, а данас раде само поданици начелнице да није жалосно било би смијешно сматрају да су свемоћни питам се да ли ће икада одговарати или овом безнађу нема краја.

Name

Милена

05.02.2016 11:33

Шта нама вриједи овдје ишта писати, треба нешто подузети, а како? Туга чемер и јад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

05.02.2016 15:55

Милени Сањи и другим СРБкињама поручујем ако сте неудате пожарите тада са удајом својом и рађањем дјеце и немојте само пишући комрнтаре да КУКАТЕ!

Name

ЂУРО

05.02.2016 14:24

ТО НИЈЕ ИСТИНА СТО СЕ ПИСЕ ПО НОВИНАМА.ЈА ЗНАМ ЛИЦНО МОМКА ТУ ИЗНОВОГ ТО ЈЕ НАПАКОВАНО А ДОБРО СЕ ЗНА КО ЈЕ ТО УРАДИО.А У ЊЕГА ЗЕНА ЈЕ ИСЛА ПО ДРВА И ПАЛА ПА СУ ТО ОВИ ПОСЉЕ НАПРАВИЛИ ДА БУДЕ ОН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

е дјуро

05.02.2016 17:03

Знам га и ја, наркоман у покусају, са сумљивом дипломом економа, који се насао у политици као подобан и погодан, касније напредовао марљиво уцио и магистрирао код Сеје у Отоци, стекао рејтинг, љубавницу и све сто иде уз то, омиљен у граду, постован, а то му зена мало пала низ степенице па се дигла хајка на јадног момка. Е туго моја, какви су то ликови који се налазе у близини нацелнице, савјетници и трацаре, бивсе љубавнице, каластуре, част изузетцима.И све то по заслузи, а онда унапредјење, е тако то иде у РС-У мој дјуро, прогањају се возаци приватници са као купљеном сколом возаца, а овакви и њима слицни се наградјују. то је снсд, сваки други са купљеном дипломом на разним мјестима од локала до дрзавног нивоа, једни код сеје, други код бајрица, треци заврсавају онлине на интернету, треци у травнику или брцком и такви нам мазу оци и краду и хапају, а радника на дрзавним јаслама виска много, а приватници дрзе на црно или на минималцу исти ови сто се сликају са њом . мој дјуро само напред

Name

стен

05.02.2016 14:37

Нову Град преузимају Михајлица Вуковиц Тадиц и Пасиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда за змаја

07.02.2016 19:33

само змаја за начелника,он би мање крао и дизо би наталитет,добар је на скели а зна замијешати малтер,зна са стоком држи све кориде,кућеш више

ОДГОВОРИТЕ