"Бекер прави велику разлику у корист Новака"!

Џон Лојд, бивши финалиста Аустралијан опена, рекао је да је Борис Бекер карика која је ситуацију драстично преокренула у корист Новака Ђоковића.

Тенис 05.02.2016 | 13:40
"Бекер прави велику разлику у корист Новака"!

Разлика је у томе што је он толико ментално јак да мисли да не може бити побеђен, рекао је Лојд за ББЦ.

Најбољи тенисер данашњице освојио је четири од последњих пет Грен слемова, 11. укупно, а последњи у низу дошао је у недељу на теренима Мелбурн парка.

Бекер је постао Новаков тренер крајем 2013. године, али је у следећој та сарадња донела “само” тријумф на Вимблдону. Међутим, 2015. је била потпуно друга прича – Србин је доминирао, освојио 11 титула из 15 финала, а само га је Стан Вавринка у финалу Ролан Гароса спречио да комплетира сезонски Грен слем.

“Мало је рећи да је Борис пун самопоуздања. То је потцењивање, али у позитивном смислу. Вече пре меча сви имају сумње, чак и они најбољи помало сумњају. Али када имате неког попут Бекера поред себе, то прави огромну разлику”, рекао је Лојд.

Британац, који је некада био капитен Дејвис куп тима, изгубио у финалу Ози опена од Витаса Герулаитиса, нагласио је да се Роџер Федерер поприлично мучио у полуфиналном сусрету са Ђоковићем.

“Федерер га већ дуго времена није победио у мечу на максималних пет сетова. Швајцарац то зна. Новак то зна. Код Федерера то никада не можете видети на лицу, али гарантујем вам да сумња постоји”, додао је 61-годишњак из Есекса.

Коментари / 0

Оставите коментар