Куп: Суарес четири, Меси три – Барса понизила Валенсију!

Фудбалери Барселоне победили су Валенсију са 7:0 у првој утакмици полуфинала Купа краља пред 60.000 навијача на “Камп Ноу”.

Фудбал 04.02.2016 | 08:20
Куп: Суарес четири, Меси три – Барса понизила Валенсију!

Каталонски клуб је декласирао ‘Слепе мишеве’ захваљујући двојици играча – Луису Суаресу и Лионелу Месију.

Суарес је постигао четири гола у том тријумфу – у седмом, 12, 83. и 88. минуту, док је Меси био стрелац ‘хет трика’ захваљујући погоцима у 29, 58. и 74. минуту, а тако је и прешао број од 500 голова током каријере.

Барселона је могла да слави и убедљивије, пошто је Нејмар промашио пенал у самом финишу првог полувремена, после црвеног картона Шкодрана Мустафија, који је домаћем тиму додатно олакшао посао у наставку.

Суарес је довео Барселону у вођство у седмом минуту, после одличне асистенције Нејмара, а само пет минута касније удвостручио је предност, али му је тада лопту у казнени простор протурио Алеш Видал. Био је 29. минут и већ је било 3:0 за Барселону, када је Нејмар одлично проигао Месија, који је из близине савладао голмана гостију.

Нејмар је пропустио шансу за 4:0, али је све надокнадио Меси у 59. минуту, после асистенције Суареса, када је шутирао у доњи десни угао. Аргентинац је ‘хет трик’ комплетирао у 74. минуту, када је налетео на лопту унутар шеснаестрца и одмах шутирао у доњи леви угао. У 83. минуту Адријано је послао одличан центаршут који је главом сачекао Суарес и повисио на 6:0, а пет минута касније поставио коначан резултат волеј ударцем тик уз десну стативу.

Реванш утакмица игра се наредне среде на “Местаљи”, а у другом полуфиналу, у четвртак од 20.30, састају се Севиља и Селта.

Коментари / 0

Оставите коментар