Сви у Кину, он оде у Холивуд!

У току је рат између Америке и Кине ко ће довести боље углавном ислужене фудбалере из Европе. Ову рунду добили су Амери, али се чини да су Кинези и даље далеко испред, бар овог јануара.

Фудбал 05.02.2016 | 08:40
Сви у Кину, он оде у Холивуд!

Холандски фудбалер Најџел де Јонг нови је члан Лос Анђелес Галаксија, саопштио је данас амерички клуб.

Де Јонг је недавно раскинуо уговор са италијанским Миланом, па је у ЛА Галакси дошао као слободан играч.

Холандски фудбалер је од септембра одиграо само једну првенствену утакмицу за Милан, па се 34-годишњи везни играч одлучио на раскид уговора са "росонерима". Де Јонг је од 2012. године био члан Милана, а пре тога је наступао за Манчестер сити, Хамбург и Ајакс. За репрезентацију Холандије одиграо је 80 мечева.

Лос Анђелес Галаксију је ово треће појачање у зимском прелазном року, након што су екипу из Калифорније појачали дефанзивци Ешли Кол и Жел ван Дам.

Између осталог, Де Јонг је познат и по грубој игри, Хатему Бен Арфи нанео је стравичан лом ноге на утакмици Манчестер сити – Њукасл, а у финалу Светског првенства у Јужној Африци, 2010. године, мај гери ударцем оборио је Ћавија Алонса на "патос", избио му ваздух и пуком срећом остао на терену.

Иначе, вест о Де Јонговом одласку на Запад прекинула је серију вести о трансферима одличних фудбалера у Кину: Рамиреш, Фреди Гварин, Жервињо, Џексон Мартинез, а можда и Јаја Туре, Радамел Фалкао, итд.

Коментари / 0

Оставите коментар