Варди води Лестер до прве титуле!

Вардијеве чаролије против Ливерпула убедиле су и последњег неверног Тому да „лисице“ могу до титуле у Енглеској.

Фудбал 06.02.2016 | 09:20
Варди води Лестер до прве титуле!

Лестер је у трансу ових дана, а тек следи оно најбоље. Може ли ико ове сезоне да заустави невероватног Џејмса Вардија?! Пројектил у мрежи Ливерпула (2:0), послат из прве са 30 метара, и то преко главе несрећног Мињолеа, по ко зна који пут нам је доказао да овај момак заиста има чаробни штапић и да титула више није сан, већ реалност за чудесну дружину из Лестера.

Други гол је био само потврда тога, трешњица на торти.

- Мињоле је читаву утакмицу био далеко од гол-линије. Држао сам га на оку све време, па када је лопта дошла до мене и сјајно одскочила - морао сам да окушам срећу. Било је урнебесно - каже јунак Лестера.

И заиста, како играју „лисице“, то је фантазија. Додавања на прву, напад свих 90 минута, пресинг по целом терену, голови за шпице... Да се човек запита, Ранијери, како су ти момци, који су 3. фебруара 2015. били последњи на табели, сада лидери?

- Једна реч, све ово је - невероватно. Сви су видели да ће дати гол и пре него што се то догодило. Уживамо у његовим играма, а чак није ни битно ако изгубимо, докле год играмо на начин на који то до сада чинимо. Настављамо борбу до краја - храбри се Ранијери.

Варди је и даље први стрелац лиге са 18 голова, а јуче је награђен и новим уговором по коме ће недељно зарађивати 80.000 евра. Заслужено. И у правом тренутку, јер Лестер у наредна два кола гостује директним ривалима за титулу, Ситију па Арсеналу!

Клоп: Хтео сам да му аплаудирам

Тренер Ливерпула Јирген Клоп више не крије одушевљење Вардијем.

- За такав гол, потребно је среће, али и храбрости да шутнеш! Дошло ми је да аплаудирам, али осетио сам се сувише лоше за тако нешто. Тај момак је заслужио овако савршену сезону - истакао је Клоп.

Коментари / 0

Оставите коментар