Мугуруза: На папиру смо боље, али...!

Први пут сам у Краљеву, узбуђена сам! “Ипак, Фед куп је специфичан”, каже Шпанкиња.

Тенис 04.02.2016 | 19:40
Мугуруза: На папиру смо боље, али...!

Шпанска тенисерка Гарбине Мугуруза изјавила је данас да је екипа дошла у Краљево да победи Србију и прође даље, али да је опрез неопходан јер је ФЕД куп специфично такмичење.
"Веома сам узбуђена, први пут сам у Краљеву. Припремамо се за тежак викенд после којег ћемо, надам се, славити. На папиру ми имамо боље играчице, али ФЕД куп је специфично такмичење. Која екипа дође до три бода славиће, а ми смо по та три бода дошле. И хоћемо да се као победници вратимо кући", рекла је тренутно пета тенисерка света.

Селектор Шпаније Кончита Мартинес истакла је да од Јелене Јанковић прети највећа опасност, али да не треба заборавити ни остале српске играчице.
"Српкиње имају добру екипу, предводи их Јанковић која је изузетно искусна, била је некада прва на свету. Знате, увек је тешко када играте далеко од куће јер онда немате право да бирате подлогу, лоптице. Ипак, ми смо професионалци, допутовале смо да бисмо дале све од себе и да на крају викенда будемо победници. Јелена је једна од најбољих на свету, знамо добро шта све она може на терену, али младе играчице су посебна опасност", изјавила је Мартинез.

Меч првог кола Светске Б групе ФЕД купа између Србије и Шпаније игра се 6. и 7. фебруара у Краљеву.

Коментари / 0

Оставите коментар