Јанковићева: Шпанија је сила, али вјерујем у нашу побједу!

Најбоља тенисерка Србије Јелена Јанковић прикључила се у среду припремама Фед куп тима Србије за меч са Шпанијом у Светској групи Б. "Морам да истакнем да сам јако срећна што сам поново у тиму, што сам са младим и перспективним играчицама као што су Јовановски, Стојановић и Јоровић", каже Јелена.

Тенис 04.02.2016 | 19:00
Јанковићева: Шпанија је сила, али вјерујем у нашу побједу!

Јанковићева је по доласку у Краљево одрадила тренинг са Бојаном Јовановски, под будним оком селекторке Татјане Јечменице Јевтић.

Током поподнева, тренирале су и Ивана Јоровић и Нина Стојановић, преостале две чланице репрезентације Србије.

“Нисам имала прилику да се прошетам, али сигурно је дивно у Краљеву. Слушали смо много од другова из Дејвис куп тима како им је било прошле године. Једва чекамо да изађемо на терен”, истакла је Јанковићева.

Јанковићева је истакла да упркос лошијем старту сезоне него што је очекивано има утисак да иде у правим путем.

“Лоше сам кренула у сезону јер сам мењала нешто са рекетом, али пре неколико дана сам се вратила на старо. Морам да истакнем да сам много срећна што сам поново у тиму, што сам са младим и перспективним играчицама као што су њих три. Играмо против Шпанкиња које јесу велика сила, али верујем у победу”, нагласила је ЈЈ.

Српска тенисерка рекла је да верује да ће навијачи током викенда направити одличну атмосферу, баш онаква каква је била када је Дејвис куп тим Србије прошле године у Краљеву дочекао Хрватску.

“Одушевила сам се оним што сам видела прошле године на телевизији када сам гледала пренос Дејвис куп меча који су момци играли са Хрватском. Позвала бих све да дођу и да нас подрже. Обожавам да играм пред пуним трибинама и надам се да ће Краљевчани доћи да нас подрже и да у недељу заједно славимо”, открила је Јелена.

Шпанију ће у Краљеву предводити Гарбиње Мугуруса и Карла Суарес Наваро, а Јанковићева истиче да зна да њу и саиграчице очекује тежак посао, али да верује у победу,.

“Играла сам против њих, познајем њихову игру, али познају и оне моју. Оне су изузетно тешке противнице, у тиму имају играчице које су међу најбољима на планети, али мислим да заједништвом можемо до циља. Не постоји кључ ни за успех ни за победу. Постоји само рад, напоран рад. Али, ако баш нешто морам да издвојим онда ће то бити заједништво. Небитно је која ће од нас да донесе колико поена, важно је да на крају славимо”, истакла је Јанковићева.

Бојана Јовановски је задовољна условима у Краљеву.

“Подлога је одлична, имамо још два-три дана да тренирамо. Мислим да ће бити све у реду, једва чекам да почне меч. Имала сам руптуру на рамену коју сам задобила пре Аустралијског опена и тек сам у Мелбурну почела да тренирам. Сада ми је боље и пробаћу што боље да се спремим за мечеве”, нагласила је Бојана.

Селекторка Јечменица је на конференцији истакла да је битно само да су играчице здраве.

“Битно ми је само да су све здраве и позитивне и што желе да изгарају за победу. Има још времена да се договоримо ко ће играти у дублу, ко ће изаћи други на терен. Желим да у наредна два дана девојке буду потпуно посвећене тренингу и да се што боље спремимо за овај меч”, истакла је Јечменица.

Дуел између Србије и Шпаније у првом колу Светске групе Б Фед купа игра се у суботу и недељу у Краљеву.

Коментари / 0

Оставите коментар