Живковићи одговорили Партизану...!

Андрија ће помоћи Партизану, макар из свог џепа, али овој управи не верујемо! “Већ су нас преварили“, наводи отац Јовица који се овај пут обрушио и на директора Илиева и питао га колико је пута одлазио из Хумске без обештећења!

Фудбал 03.02.2016 | 17:20
Живковићи одговорили Партизану...!

Челници Партизана поставили су рок до поднева и таман кад су новинари почели да испитују је ли било одговора он се појавио на сајту СОС канала. Јовица Живковић је мање-више поновио све што је написао у првом отвореном писму јавности, уз додатак да ће Андрија, без обзира на све извесније одстрањивање из тима због одбијања да сада продужи сарадњу, помоћи црно-белом клубу макар и из свог џепа.

Али нови уговор, остаје тврд у ставу, неће продужити пре 1. јула 2016. када истекне овај важећи који је претходна управа Партизана потписала са менаџером Пинијем Захавијем без знања породице Живковић. А који је у ствари извор свих несугласица што и не чуди с обзиром на то да приликом његовог потписивања Драган Ђурић и његови најближи сарадници очигледно нису водили рачуна ни о играчу ни о интересима клуба.

Годину и кусур касније Партизан оптужује Живковиће да занемарују клуб који је створио Андрију, породица фудбалера одговара тврдњама да су крило из Ниша у Хумској продавали као бело робље. И понављају да нови уговор не одбијају због тога што планирају да од будућег послодавца узму више пара, а црно-беле оставе без профита, већ да само желе да раскину сваки вид сарадње са Захавијем.
"Нису битне цифре, битан је живот! Нисам правник, али са правне стране знам да док је неки уговор на снази, тј валидан, сваки нови уговор који се потпише везан је за претходни, јер никако не постоји раскид уговора док је ФК Партизан у спору са трећом страном. Не постоји никаква шанса да се тај уговор раскине и направи нови. Може тек по истеку тог уговора, где ће Андрија тачно знати да не постоји више треће стране. Што значи да је тај спорни уговор и даље на снази, тј до 30.6.2016. и нема потписивања док траје. Хоћу да заштитим своје дете", категоричан је Јовица Живковић.

Делом и због оркестрираних напада из Хумске којим је управа Партизана вршила притисак - или "психичку тортуру" како се каже у писму породице - на играча и његове заступнике јер им не верује да ће остати доследни обећањима и на лето заиста потписати то продужење сарадње. Не верује Партизан Живковићима - не верују ни Живковићи Партизану.
"Изиграни смо више пута и немамо поверења. Просто, не верујемо онима који су нас ПРЕВАРИЛИ. Јавно смо показали документе у вези са Андријиним уговором, а неки као да то неће, не желе или не умеју да прочитају. Остајемо при нашем ставу и у томе смо као породица потпуно одлучни – нема потписивања до 1.7.2016. Тада ћемо прво разговарати са Партизаном, а играч и породица обећавају да он у међувремену неће потписати ни са једним другим клубом, иако играч има права на то. Без обзира на сво пљување, малтретирање, блаћење и омаловажавање... Људи морају да схвате, јер управа Партизана и неки играчи то неће да признају, да је у том паралелном уговору који је Партизан потписао са ’трећом страном’ Андрија Живковић предмет продаје без његове воље. А то значи да све остаје по старом, да Андрија поново зависи од некога са ким не жели да има никакве везе. Немамо поверење, народна изрека каже “када те змија уједе и гуштера се плашиш”. Они су пљунули на дете, на његову личност и карактер, јер их само новац интересује. Андрија није ничији роб, нити ћу некоме дозволити да он то буде".

Једна битна разлика у односу на прво Живковићево писмо - Ивица Илиев је изгубио поштовање породице. Најблаже речено.

"Док сам на почетку бранио Илиева И сматрао да је из спортске приче јер је играо фудбал, бавио се тиме, он је Андрију и нас као породицу почео најгоре да блати. Као спортски директор он се непримерено обраћао свом играчу рекавши за њега да је ’…алав’, питао да ли Андрија треба да пита тату са којом ће да легне уз ’је л шмекеру… ’. Он као спортски директор требало би да се изражава као господин човек, а показало се супротно.... Прича како му Андрија не треба до лета, а требао им је када се играла Лига шампиона и Лига Европе…То само говори да гледају свој интерес, а не шта је добро за играча. Још нешто, само он не треба да говори о љубави према клубу, јер је из истог тог клуба одлазио више пута без обештећења".

Нису Живковићи задовољни ни како је ФСС стао у заштити члана шампионске генерације са Новог Зеланда. Просто зато што није стао. ФСС је остао нем.
"Срамота је да ФСС није стао иза играча и заштитио га од претњи, уцена, малтретирања, прозивки… Требало би мало да се укључе и да виде колико је штетан тај уговор. И њима и свима другима за информацију, морам да вам кажем да су адвокати блиски Фифи послали писмо упозорења ФК Партизану, а ако и даље наставе да малтретирају дете, следи тужба код ЦАС-а, где им је изричито забрањено да врше било какав притисак на Андрију и за то имам доказ, могу га доставити. Све што радим радим по закону и дао сам документа за све своје тврдње. Ми нисмо никада слагали и никога преварили. Та друга страна, људи у управи Партизана су радили мимо закона. Продали су га, па би хтели опет".

Шта даље? Одлука о Андријином протеривању из тима још није ступила на снагу, јер се чека званичан састанак Радне групе која управља клубом. Заказан је за четвртак, сви су одавно дигли руку за растанак, али у Хумској желе да све буде и формално закључено. Спортски директор Ивица Илиев и члан Радне групе Владимир Вулетић биће консултовани телефонским путем.

Уколико црно-бели остану при своме, а нема назнака да ће бити другачије, Живковићу ће бити уручено решење да се на њега више не рачуна и он ће морати да се јави тренеру филијале Телеоптика, највероватније Игору Спасићу.

Чини се да више нема ни теоретске шансе да се дође до компромиса. Јер како Јовица Живковић истиче...
"Што се нас тиче, ми остајемо при своме, а они нека одлучују да ли им је Андрија Живковић потребан или не. И кажем вам, како год да се оконча ова, не знам ни како да је назовем, сага, прича… Андрија ће помоћи Партизану, па макар то било из свог џепа. Живи били па видели", закључио је Јовица Живковић.

 

Коментари / 0

Оставите коментар