У Београду нестао брачни пар из Русије

Брачни пар из руског Алтајског краја нестао је у Србији, а последњи пут виђен је у Црној Гори у октобру, преносе данас руски медији.

Србија 03.02.2016 | 15:26
У Београду нестао брачни пар из Русије

Наводи се да су се Марија и Виктор Модел преселили из Барнаула у Црну Гору пре око годину дана. Маријин отац Јевгениј Јурјев изјавио је Комсомолској правди да ју је последњи пут видео у Црној Гори, када је млади брачни пар славио трећу годишњицу брака, када је била "здрава и срећна".

У октобру, недељу дана пре нестанка, Марија је поново позвала у госте оца, који је рекао да је тада била у "тешком психичком стању".

Рекао је да га, када је стигао у Будву, нико није сачекао, а када је дошао до стана брачног пара, врата су била закључана.

Захваљујући снимцима видео камера, родитељи нестале Марије могли су да реконструишу шта се последњег дана дешавало у Будви.

Она се заједно са мужем некуд одвезла таксијем, затим се после неколико сати вратила кући, да би кроз неко време поново стигао такси и они поново негде отишли. У стан се више нису враћали, преноси НТВ.

Та ТВ наводи да се отац обратио црногорској полицији, али да су тамо одбили да приме изјаву о нестанку, рекавши му да је млади пар вероватно желео да побегне од очеве строге контроле.

Јевгениј Јурјев тада је одлучио да започне своју истрагу. НТВ преноси да је успео да открије да су се Марија и Виктор последњи пут одвезли до "црногорског аеродрома" и да му је возач таксија испричао да су се у возилу посвађали.

"Марија није разумела где и зашто треба да лети, али је с друге стране то изгледало као добро организован пут, јер је муж имао авионске карте, и у том тренутку искључене мобилне телефоне, затворене банкарске рачуне", преноси НТВ.

ТВ наводи да су допутовали у Београд, али да им се трагови у Србији губе.

Јевгениј Јурјев је казао да је уверен да је ћерка постала жртва нарко бизниса њеног мужа, који је скриван. Он сматра да је од београдских нарко трговаца требало да купи већу количину наркотика, али да му није јасно зашто је у то умешао и супругу.

"То је повезано са трговином наркотицима. Још летос се на Интернету договарао са човеком, био је у Београду, упознао се са људима и намеравао да се тиме бави. Тај пут је био повезан са куповином", казао је Јурјев.

"Алтајски истражни органи су, за разлику од српских и црногорских колега, одмах подигли кривичну пријаву за отмицу и убиство. Истрази су се прикључиле руске дипломате које трагају за било каквом информацијом о несталом пару", наводи НТВ.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар