КиМ: Лажни имами врбују за џихад

Полицијски подаци показују да на Косову и Метохији делује двадесетак исламских фундаменталиста, обучених у одоре имама, који не презају од застрашивања и прогона легалних имама.

Србија 03.02.2016 | 12:00
КиМ: Лажни имами врбују за џихад

Уз трговину оружјем, наркотицима и белим робљем, најуноснији посао мафије на Косову и Метохији јесте лобирање и "дистрибуција" социјално угрожених људи на Блиски исток у редове "Исламске државе".

Јавна тајна је да породице из којих потичу врбовани исламисти добијају до десет хиљада долара по сваком новорегрутованом припаднику исламиста.

Према званичним полицијским подацима, до сада је у редове "Исламске државе" регрутовано готово 500 косовских Албанаца.

Од тог броја, убијено је педесетак, тврде у полицији, уз обавезну резерву да је тачан број страдалих тешко утврдити.

Видљиво је и повећање броја исламиста обучених у одоре имама, који као самозванци проповедају исламски фундаментализам, од којих је њих четрдесетак процесуирано.

У полицији тврде да су вишемесечним истрагама прецизно утврдили да су исламски фундаменталисти оформили ћелије у јужној Косовској Митровици, Глоговцу, Малишеву, Урошевцу, Призрену, Качанику и Гњилану.

Највећи број регрутованих потиче из Качаника и насеља са подручја општине Гњилане, ослоњених на границу са Македонијом и Прешевском котлином.

Полицијски подаци показују да на Косову и Метохији дјелује двадесетак исламских фундаменталиста, обучених у одоре имама, који не презају од застрашивања и прогона легалних имама.

Недавно постављање 2,2 килограма ТНТ експлозива у дворишту џамије у Глоговцу у полицијским круговима изазвало је велику узнемиреност, пошто је тај инцидент само једна у низу пријетећих порука упућених локалном имаму и вјерницима.

Још један доказ за све опасније понашање исламиста јесте полицијска заплена енормних количина експлозива у Косову Пољу 31. јануара.

Полиција верује да је тај експлозив био намењен ћелијама у Глоговцу и Малишеву, те да су четворица Албанаца који су ухапшени у близини манастира Високи Дечани дио неке од ћелија исламских фундаменталиста на Космету.

Додатну узнемиреност изазива најновији податак полиције да је у току прошле године заплењено скоро две хиљаде дугих цеви, уз неколико десетина хиљада муниције различитог калибра.

После НАТО агресије 1999. године, на Косову и Метохији појавио се велики број наводних хуманитарних организација чије активности финансирају државе са Блиског истока.

Према званичним подацима, предњаче "хуманитарне организације" које се финансирају из Уједињених Арапских Емирата /УАЕ/ и Саудијске Арабије.

О трошку УАЕ на Космету је саграђено 120 џамија у којима су за имаме постављени људи који су прошли обуку или су школовани у Емиратима, Саудијској Арабији и Египту.

Деловање пропагатора вере под мотом - "уништити све што није исламски фундаментализам" видљиво је и у Приштини, где је у насељу Купусиште до недавно деловала невладина организација финансирана из Емирата, а њен огранак у селу Сибовац код Обилића.

Упркос чињеници да су агенти Кфора, УНМИК-а и Еулекса упознати о деловању исламских фундаменталиста на ширем подручју Космета они се држе по страни, тврдећи да је Косово демилитаризовано и да су све парајединице, па и терористичка ОВК, расформиране и угашене.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Богоје

03.02.2016 13:00

Саме неке тузибабе и кукумјаукање зовите РУСЕ да се населе на Косово и багру побију, одакле толики верници да ли их и ко финансирз да не раде као нормалан свет него као убице зиве и издрзавају фамилије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микич

03.02.2016 14:19

Пан исламски осећај код шиптара исламске вјероисповјести је пуно развијени него код других вјерски заједница. Он је годинама подржавам и храњен мржњом према СРБима од бившег југославенског комунистичког режима Ј. Б. Тита. Зато муслимани подржавају тероризам ИД не улазећи у његову суштину. Многе земље својим законима такође омогућују и несвесно подржавају муслимански тероризам, а међу њима и фантомска "држава" Косово. Због тога нетреба никога чудити што је вјерски екстремитам на КиМ код шиптара много развијенији него код муслимана у Босни, Македонији, Црној Гори или Рашкој. Комунистички режим Ј. Б. Тита је годинама вођен мржњом према СРБима плански одвајао муслимане од њиховог СРБског народног бића стварајући тако преко исламске вјере нови измишљени муслимански народ на штету општих СРБски народни интереса. Још нигдје у свијету није забиљежено осим код СРБа да се промјеном вјере мења и његова народност. Зато је режим Ј. Б. Тита уживао подршку не само муслимана из бивше Југославије већ из цијелог свијета. Непријатељи Бога и СРБства су погрешили што су они раније него што су требали кренули у разбијање Југославије и РАТ против Православни СРБа. Да тога није било и да они тако нису урадили Православни СРБи мирним путем постали би нови муслимански "народи". Овако се СРБи нису потручили не због своје љубави према Богу и Светом Сави на које су они били заборавили већ из ината. Нерешено СРБско питање на Балкану подесно је зато тлу за развој муслиманског тероризма јер шиптари боље и незнају!

ОДГОВОРИТЕ