Начин сједења одаје неке особине људи

Стручњак за говор тела Роберт Фипс, каже да несвесни избор омиљене позе на каучу или фотељи говори о нама много више него што мислимо. Турски сед је типична позва активних, здравих, сексуално активних људи.

Занимљивости 03.02.2016 | 12:00
Начин сједења одаје неке особине људи

Када после напорног дана дођете кући, ускочите у удобну тренерку и завалите се на каучу да гледате телевизију, обратите пажњу на положај који сте заузели. Стручњак за говор тела Роберт Фипс, каже да несвесни избор омиљене позе на каучу или фотељи говори о нама много више него што мислимо.



Да је заиста тако, показује и истраживање британске компаније за производњу намештаја, која је спровела испитивање на 2.000 одраслих особа. Уз питања о послу, емотивном и сексуалном животу, „провучено” је и оно у ком положају најчешће седе коду куће кад су опуштени. Резултати ће вас изненадити...

Леђа права, ноге на поду

Формална поза, у којој се не наслањате, поручује да сте „у грчу” и тешко се опуштате. Бирају је људи који воле да играју на сигурно, не мисле да су нарочито добри на послу, али су ипак каријеристи. Такође, углавном су задовољни везом и животом.

Турски сед

Ово је типична поза активних, здравих, витких људи са богатим сексуалним животом. Не зарађују превише, али су међу онима који су најзадовољнијима послом.

Савијена колена и стопала на троседу

Мада се овај положај повезује са анксиозношћу јер личи на позу фетуса, истраживање показује супротно. Практикују га задовољне особе, које се лако носе са стресовима, воле свој посао иако не зарађују много, дружељубиви су и задовољни сексуалним и љубавним животом.

Прекрштене ноге

Они који у свом дому седе прекрштених ногу воле да се опусте, али никада не спуштају гард. Имају добру концентрацију, самоконтролу и зараду, иако не воле свој посао. Ипак, воле место где живе и породицу.

На средини кауча, раширених ногу

Ову позу воле људи који мисле да су талентовани и живе живот „пуним плућима”, воле да раде и одлично зарађују, иако нису сасвим задовољни каријером. Али, више од других желе да побољшају сексуални живот.

На наслону за руке

Многи имају обичај да седе на наслону за руке, па изгледа као да ће сваког трена устати. Тако се и осећају и ову позу најчешће бирају заузети људи и они под стресом, који немају времена да се опусте.

Лежање као у кревету

Иако кауч и фотеља нису кревет, особе које их тако користе, телом поручују да мрзе свој посао и подсвесно траже положај у ком најбоље могу да се опусте. Ипак, себе сматрају релативно успешним и добро зарађују. Често узимају храну за понети, имају много пријатеља, не јуре за партнером по сваку цену, али нису задовољни сексуалним животом јер верују да је сиромашан.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар