Енглеска: Сабласна легенда о вампирима

Већ скоро цијели вијек, ловци на духове, паранормални истражитељи и наравно вампирски ентузијасти траже легендарног вампира за кога се верује да прогања Ричмонд и историјско Холивудско гробље.

Свијет 03.02.2016 | 10:00
Енглеска: Сабласна легенда о вампирима

Легенда је почела када је сабласна фигура, која је наводно имала оштре зубе изашла из рушевина цркве која је пропала 1925. године, само како би нестала у затвореном маузолеју на познатом гробљу, и никада више нико није чуо ни видео.

Легенда са собом носи такву тежину да су сатанисти и окултне групе почеле да се окупљају на том мјесту.

Наравно, ако је вјеровати овој легенди, може само да се претпостави да овај вампир и није нарочито гладан, јер нема доказа да је опет виђен већ 90 година.

Међутим, прича о пропадању цркве и тунела не почиње, али се и не завршава са вампиром. Заправо, истрага о овом догађају поставља више питања него што даје одговора.

Тако је 2 октобра 1925. године, група људи кренула је на посао као и сваког дана. Њихови послови, иако за различите организације, смјестили су их на исто место - Хил црква и возни тунел. Тунел је изграђен 1875. године, али дуго је мучио муку са проблемима због цурења воде и другим безбедносним разлозима.

Након што је напуштен почетком 1900., тунел је био празан до 1925. године када је пруга почела да рестаурира у корисно стање, надајући се да ће проширити своју железничку линију.

У послијеподневним сатима, 2. октобра, осјетивши опасност, радници су почели да бјеже када западни улаз у тунел почео да се руши директно на воз.

Управо ту је рођена урбана легенда, она која наставља да се препричава кроз локални фолклор и дан данас.

Како иде прича, крвава фигура са шиљатим зубима и кожом која је висила са костију брзо је изашла из пећине и почела да трчи према Џејмс реци.

Неколико људи је јурило фигуру, све док, како они тврде, није мистериозно нестала у маузолеј В.В Пула, неколико метара даље од холивудског гробља.

Истраживање о вампиру из Ричмонда открива, да је неколико људи заиста преживјело колапс тунела тако што су се попели уз источни улаз.

Један од њих био је Бенџамин Мозби, 28-годишњи ватрогасац. Далеко од тога да је он вампир, Мозби је био јак, мишићав мушкарац, али био је гадно испечен, са неколико сломљених зуба када је побјегао из рушевине. Мозби је касније умро од повреда у болници.

Послије несреће, тунел је био отворен још неколико недеља како би спасиоци покушали да пронађу преживјеле, али само Мејсоново тијело је било спасено. На крају, тунел је запечаћен због безбједносних разлога.

Вјерује се, до данас, да је бар двоје људи остало затворено иза дрвених врата. Идентитет тих људи остао је непознат јер подаци о радницима нису вођени јер су највероватније радници били надничари који су радили било гдје гдје има посла.

Године 2006. Хистори канал отворио је врата да ријеши мистерију. Ускоро након бушења и уласка у тунел, камера је открила пуно воде тако да даље истраживање није било могуће због опасности.

И док легенда о Ричмонд вампиру није ништа до сензационалне легенде, трагедија тунела остаје врло стварна.

НН

Коментари / 0

Оставите коментар