УЕФА: Динамо Кијев пред навијачима против Ситија!

Жалбена комисија Уефа преполовила је казну Динаму из Кијева, па ће се утакмица са Манчестер ситијем у осмини финала Лиге шампиона играти пред навијачима.

Фудбал 03.02.2016 | 11:20
УЕФА: Динамо Кијев пред навијачима против Ситија!

Уефа је казнила Динамо Кијев суспензијом стадиона на две утакмице због расистичког понашања навијача и напада на гостујуће навијаче, али је Жалбена комисија одлучила да преполови казну. Уефа није образложила разлог своје одлуке.

Уефа је преполовила и новчану казну, па ће Динамо платити 50.000 евра.

Динамо је тако испунио казну у децембру, у утакмици против Макабија из Тел Авива па ће 24. фебруара у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона играти против Манчестер ситија на Олимпијском стадиону у Кијеву, капацитета 70.000 седишта.

Украјински клуб је кажњен јер су његови навијачи напали најмање осморо присталица Челсија током утакмице у Кијеву одигране 20. октобра. Већина нападнутих навијача били су тамнопути, навела је Уефа. Уефина анти-дискриминаторна организација Фаре, која шаље своје посматраче на европске утакмице, снимила је видео клип у којем се види да четворицу тамнопутих мушкараца јуре домаћи навијачи по трибини.

Обезбедјење на стадиону није реаговало а неколико тамнопутих навијача је ухваћено и пребијено, заједно са једним човеком који је покушао да помогне.

Коментари / 0

Оставите коментар