ИТА: Рома славила код Сасуола!

Фудбалери Роме успјели су да повежу двије побједе у италијанском шампионату.

Фудбал 02.02.2016 | 23:30
ИТА: Рома славила код Сасуола!

Послије тријумфа над Фрозинонеом (3:1), Римљани су славили и на гостовању у Сасуолу (0:1) у оквиру 23. кола, први пут послије три мјесеца и побједе над Фиорентином крајем октобра прошле године.

Гости су већ у 11. минуту меча у Ређо Емилији „начели“ Сасуоло захваљујући Мохамеду Салаху, који се у стартних 11 нашао послије повреде капитена Босне и Херцеговине Едина Џеке.

Други репрезентативац Босне и Херцеговине Миралем Пјанић је додао лопту до Египћанина, који је распалио из прве и погодио у лијеви угао голмана Андреа Консиљија - 0:1.

Имали су играчи „вучице“ још добрих шанси у првом полувремену, Стефан Ел Шарави и Бразилац Мајкон, али нису успјели да погоде мрежу из изгледних ситуација пред голом Сасуола.

С промашајима су гости наставили и у другом дијелу посебно је импресивна била Салахова „колосална“ шанса у 55. минуту након што се нашао очи у очи са Консиљијем.

Имао је и Ел Шарави у финишу прилику да овјери побједу, ухватио је волеј послије корнера, али је испод пречке лопту „извадио“ голман домаћина.

Ти промашаји су могли да се освете Роми у 88. минуту, Матео Политано је оборен у казненом простору од стране Рађе Наинголана и арбитар Ђанпаоло Калварезе је показао на пенал и други жути картон за белгијског дефанзивца.

Једанаестерац је извео Доменико Берарди, али је шутирао изнад пречке!

Имала је Рома много среће и са овом побједом се вратила у трку за пласман у Лигу шампиона.

А три бода је у судијској надокнади ипак „овјерио“ Ел Шарави другим поготком у својој другој утакмици у дресу Роме!

Ервин Зукановић је био стартер и одлично је одиграо цијелу утакмицу, а Пјанић је замијењену 62. минуту.

Парови 23. кола

Сасуоло – Рома 0:2 (0:1)

/Салах 11, Ел Шарави 90+3/

У сриједу

Фрозиноне - Болоња (18.30)

У 20.45

Емполи - Удинезе

Фиорентина - Карпи

Интер - Кјево

Јувентус - Ђенова

Лацио - Наполи

Палермо - Милан

Сампдорија - Торино

Верона - Аталанта

ТАБЕЛА:Наполи 50, Јувентус 48, Фиорентина 42, Интер 41, Рома (+1) 41, Милан 36, Сасуоло (+1) 33, Лацио 32, Емполи 32, Болоња 29, Торино 27, Кјево 27, Аталанта 27, Палермо 25, Удинезе 25, Ђенова 24, Сампдорија 23, Карпи 19, Фрозиноне 16, Верона 11.

Коментари / 0

Оставите коментар