Словенци довели бека преко огласа на интернету!

Када је у питању потрага за појачањима фудбалски клубови се користе свим средствима, па се оно може пронаћи и преко популарне друштвене мреже за склапање пословних контаката - ЛинкедИн.

Фудбал 05.02.2016 | 10:40
Словенци довели бека преко огласа на интернету!

Дугогодишње скаутирање, препорука пријатеља клуба, позив фудбалских менаџера, играчи са којима су у неком периоду већ сарађивали, прегледање "видео касета" (или у новије време на неком другом "медију"), све су то методе помоћу којих клубови долазе до појачања.

Корак даље отишли су у Словенији.

Тамошњи прволигаш Домжале и њихов тренер Лука Елснер су преко огласа на популарној мрежи ЛинкедИн покушали да пронађу појачање на позицији десног бека. И успели су у томе.

Када су у клубу остали без стандардног десног бека Нејца Скубица, који је прешао у турски Коњаспор, а како нису имали спремно "решење" за ту позицију, а ни особу којој би веровали, из овог клуба су решили да се окрену "технологијама".

Оглас је гласио: "Тражимо офанзивног десног бека који ће играти у систему 3-4-3. Неопходно је да поседује пасош Европске уније".

На њихово изненађење јавило им се више од 150 кандидата, међу којима је Елснеру најзанимљивији био искусни Шпанац Алваро Браки. Прегледали су све приложене видео снимке које су кандидати послали, а потом позвали Бракија на пробу, да би након недељу дана и потписали уговор са њим.

"Домжале има врло мали буџет, немамо новца да купујемо најбоље фудбалере. Требала нам је замена и нисмо могли да је пронађемо у Словенији нити смо имали неког другог играча на уму. ЛинкедИн је био идеја тренера Луке Елснера, па смо пробали тако. И успели да пронађемо играча. Мислим да смо први клуб који је пробао нешто тако", казао је ПР овог клуба за Би-Би-Си (ББЦ).

Овај сајт се углавном користи да споји бизнисмене, адвокате и сл., али је занимљиво да је на тај начин клуб пробао да пронађе и некадашњи фудбалер Ајакса, Андерлехта и Спартака из Москве Деми де Зеув.

Коментари / 0

Оставите коментар