Милојевић: Поносан сам на Јокића!

Тренер Мега Лекса сваког јутра гледа снимке утакмица Денвер Нагитса. "Знао сам да може, али ово нисам очекивао".

Кошарка 03.02.2016 | 15:40
Милојевић: Поносан сам на Јокића!

Дејан Милојевић један је од оних који помно прате партије Николе Јокића у НБА лиги, што је сасвим разумљиво и очекивано, јер је сјајни центар ипак "његових руку дело". Наравно, у мери у којој је било могуће надоградити Јокићев несвакидашњи дар за кошарку.

Вече рекорда 20-годишњег Сомборца (27 поена и 14 скокова у мечу Денвер - Торонто 112:93) било је идеалан повод да тренеру Меге поставимо питање како се осећа док гледа и чита о успесима свог доскорашњег ученика и шта мисли о својеврсном "феномену Јокић".

"Само је наставио са добрим играма, са већом минутажом дошле су и веће бројке. У претходној утакмици имао је '16+11', сада '27+14'. Игра сјајно и поносан сам на њега", каже Милојевић.

Млади стручњак додаје да је власник "НБА Леагуе Пасс", што му омогућава да ујутру погледа снимке утакмица у сажетој верзији, без тајм-аута и реклама.

"Пратим игре наших, више Бобија (Марјановића) и Јокића него Бјелицу, јер према њима ипак имам посебну емоцију, али гледам и Бјелицу, наравно. Генерално волим да гледам НБА утакмице и као тренер могу да видим многе позитивне ствари".

Вратимо се Јокићу.

Када је пре годину и по изабран на драфту, са 41. позиције, Милојевић је рекао практично исто што и сада: "Када ојача, доћи ће до изражаја његова сјајна техника".

А, тако нешто тврди и шеф струке Нагитса Мајк Малоун.

"Он је са техничке стране изузетно обучен играч и тај аспект ће још више доћи до изражаја када постане физички јачи. Веома је интелигентан, адаптирао се на игру Денвера и испуњава захтеве тренера на најбољи начин", приметио је Милојевић.

"Било би глупо рећи да сам очекивао овакве његове учинке, али сам се надао да ће бити добар и знао сам да може. Очекујем да у будућности буде још бољи", завршио је "српски Баркли".

Наступи доскорашњег саиграча помно се прате и у свлачионици Меге.

Када смо га замолили да прокоментарише Јокићеву "руки" сезону у НБА лиги, капитен Раде Загорац је слегао раменима:

"Буквално не знам шта да кажем. Човек плеше по терену... Такав таленат се ретко рађа. Он је најталентованији играч са којим сам играо, а верујем и са којим ћу играти".

Загорац истиче да је од почетка био уверен у успех свог вршњака.

"Када је отишао, генерална очекивања су била да му тамо среде физикалије, да га полако уводе у ритам и тако даље. Ја нисам баш мислио да ће бележити по 30 поена и 15 скокова, али са ким год сам причао, говорио сам да ће сигурно играти 15-20 минута, да ће давати десетак поена по утакмици и скренути пажњу на себе".

"Нисам очекивао да буде овако добар, али то доказује да када имаш кошарку у 'малом прсту', као што је он има, можеш да играш свуда. Он је и пример свима нама, да није увек онако како ти причају и да пре свега мораш да верујеш у себе".

Коментари / 0

Оставите коментар