Делпо све ближи повратку на терен!

Пре седам година је као 20-годишњак стигао до четвртфинала Аустралијан Опена, међутим повреде су спречиле Хуана Мартина дел Потра да стигне до тениског врха.

Тенис 04.02.2016 | 11:00
Делпо све ближи повратку на терен!

Аргентинац, својевремено четврти тенисер света, тренутно се налази на 1041. позицији АТП листе и полако припрема свој повратак на терен.

Делпо је близу враћања тенису, поједини извори тврде да тренира без дана паузе у Буенос Ајресу, а иако се не оглашава нити најављује тачан дан повратка спекулише се да би могао да заигра тенис на неком од предстојећих турнира у САД.

У јуну прошле године је обавио операцију левог ручног зглоба и навео је да ће се вратити тенису само ако не буде више осећао бол и буде у перфектној физичкој кондицији.

Последњи меч је одиграо против Васека Поспишила прошле године у Индијан велсу, када је поражен, а наводно на терен би требало да се врати на једном од пет турнира на тврдој подлози, питање је да ли ће то бити Мемфис, Делреј, Акапулко, Индијан велс или Мајами.

Управо је у САД забележио најбољи резултат каријере, 2009. године је освојио УС Опен, а на Ролан Гаросу и Вимблдону је успео да стигне до полуфинала, 2009. односно 2013. године.

Коментари / 0

Оставите коментар