Званично: Крај саге! Није хтио у Партизан, оде у БАТЕ!

Новосадска Војводина коначно је окончала сагу у вези са капитеном Мирком Иванићем. Најбољи играч Војводине дефинитивно је напустио "лале". Дао је и први интервју за сајт белоруског клуба.

Фудбал 02.02.2016 | 20:00
Званично: Крај саге! Није хтио у Партизан, оде у БАТЕ!

Након што је плејмејкер три пута одбијао понуду Партизана, на крају је завршио у Белорусији.

"Лале" су продале Иванића редовном учеснику Лиге шампиона БАТЕ Борисову, а вредност трансфера је наводно милион евра.

Партизан је у септембру нудио 1,5 милиона, крајем децембра 1,4, а помињала се и понуда од такође једног милиона.

Док је Воша и била спремна да га прода великом ривалу из Београда, Иванић је остао доследан својих речи да неће прећи у Партизан или Звезду.

Млади репрезентативац Србије поникао је управо на стадиону "Карађорђе, а за Војводину је на 73 утакмице постигао 23 гола и освојио Куп Србије.

Једна од најузбудљивијих српских трансфер сага приведена је крају.

Мирко Иванић дефинитивно је напустио Војводину и прешао у БАТЕ Борисов, одбивши и ове зиме понуду Партизана да се пресели у Хумску.

Офанзивни везиста, који је прошао комплетну омладинску школу Новосађана, потписао је уговор са белоруским клубом, након што је прошао лекарске прегледе у Турској, у коју је допутовао са Војводином.

"Пре свега, хоћу да кажем да ми је веома драго што сам постао играч БАТЕ Борисова. Када сам чуо за интересовање свог новог клуба, практично нисам имао дилему. Дуго сам хтео да се опробам у иностранству и прелазак у камп клуба из Белорисије добар је корак у мојој каријери. Одлично је што су сви детаљи трансфера прецизирани за три или четири дана", рекао је нови фудбалер белоруског првака у изјави за клупски сајт.

Ових дана, Иванић се неће преселити далеко од своје досадашње базе, јер је БАТЕ Борисов тренутно смештен само пет километара даље од хотела у ком су стациониране "лале".

"Наравно, то се одлично уклапа. Много је боље тако него да идем у другу земљу да потпишем уговор. Сачувао сам енергију и већ сам спреман да тренирам у новом клубу".

О средини у коју стиже је добро информисан. Пратио је мечеве Белоруса против Партизана, у квалификацијама за Лигу шампиона.

"Гледао сам обе утакмице БАТЕ-а и Партизана. Искрено, навијао сам тада за српски клуб. Ипак, био сам веома свестан снаге БАТЕ Борисова. Много година уназад то је најбољи тим у Белорусији, који је сваке сезоне играо у групној фази европских такмичења".

И до Белорусије стигле су информације да је управо Партизан био заинтересован да га доведе, као и бечка Аустрија...

"Аустријанци нису могли да се договоре са Војводином, као ни још један српски клуб и нисам прешао"

Ненад Лалатовић назвао је његов одлазак ненадокнадивим губитком за тим.

"Жао ми је што напуштам клуб чији сам део од раног детињства.... Српски клубови увек имају квалитетних талената и сигуран сам да ће момци који ће доћи на моје место бити способни да помогну Војводини да задржи висок ниво".

Остаће забележено да Иванић у биографији има освојен трофеј Купа Србије са Војводином.

"Да, победили смо Јагодину у финалу, али и дуже ћу памтити меч Лиге Европе против Сампдорије. Мало је оних који су очекивали да ћемо тако да разбијемо реномираног противника".

Сада је пред њим упознавање са новим тимом и новим системом. У новијој историји, за БАТЕ је играо велики број Срба.

"У принципу их све познајем. Друга ствар је што ми се лично пут није укрстио ни са једним. Са друге стране, против Милуновића сам играо док сам наступао за Пролетер у другој лиги, а потом смо били ривали и кад сам носио дрес Војводине, у Суперлиги"

Руски језик му неће бити проблем...

"Мислим да ће у вези с тим све бити у реду. Руски и српски језици су слични, а у почетном периоду помагаће ми саиграч Немања Милуновић", поручио је Мирко Иванић, нови фудбалер најбољег белоруског клуба.

Које место му највише одговара?
"Увек сам био тимски играч. Шта је сврха твог доброг наступа ако екипа не оствари добар резултат? Наравно, волим да постигнем, гол, као и сваки фудбалер, али ако је саиграч у доброј позицији - нећу оклевати да га проиграм. Од детињства играм у везном реду и ту се најбоље осећам. Омиљени бројеви су ми 4 и 10, али ми нису најважнији. Ако су заузети - узећи неке друге", рекао је Иванић.

Коментари / 0

Оставите коментар