Реакције на жреб за Куп: Радоњић, Џикић, Милојевић...

Тренер кошаркаша Партизана Александар Џикић рекао је после жреба за Куп Радивоја Кораћа да је то такмичење “једна занимљива работа“. Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић нада се да ће попут жреба и завршница Купа Радивоја Кораћа протећи као прошле сезоне. Тренер Мега Лекса Дејан Милојевић упозорио је да екипа не сме унапред размишљати о могућем финалу Купа Радивоја Кораћа.

Кошарка 02.02.2016 | 18:20
Реакције на жреб за Куп: Радоњић, Џикић, Милојевић...

Партизан ће у полуфиналу играти против лидера КЛС-а, ФМП-а, а тај пар је извукао капитен црно-белих Вања Маринковић.

"Наш капитен је извукао најквалитетнију екипу из КЛС-а, а онда жребом даље знате веч како иде редослед. Тако да, што се нас тиче, куп је једна занимљива работа. Куп је прилика за свих осам клубова. Нокаут систем не доноси предност квалитетнијим тимовима. Понекад срећнијим, понекад здравијим, понекад надахнутијим. Не бих рекао да тај турнир у Нишу изазива неки превелики притисак код нас", рекао је Џикић.

Из безбедносних разлога, Партизан и Звезда не могу да играју утакмице истог дана, тако да је Партизанов меч померен за четвртак.

"Сигурно је боље да играмо у четвртак, него у петак или ако прођемо даље, у суботу и недељу. Понављам, куп је замишљен тако да се изједначе шансе свих осам тимова. Не размишљамо о дербију, размишљамо о ФМП-у", рекао је Џикић.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић нада се да ће попут жреба и завршница Купа Радивоја Кораћа протећи као прошле сезоне.

Звезда је троструки узастопни освајач Купа Србије, а прошле сезоне је до трофеја стигла победама над Константином у четвртфиналу, Партизаном у полуфиналу и Мега Лексом у финалу.

Ипак, Радоњић је истакао да је екипа тренутно концентрисана на мечеве који је очекују пре турнира у Нишу.

"Жреб је сличан прошлогодишњем, па нека на крају буде као и прошле сезоне. У овом тренутку је наш фокус на мечевима који нас чекају до купа, а којих има много. Сутра путујемо у Турску и морамо да се спремамо за тај меч и решавамо проблеме који нису мали", рекао је Радоњић.

Тренер Мега Лекса Дејан Милојевић упозорио је да екипа не сме унапред размишљати о могућем финалу Купа Радивоја Кораћа.

Мега је играла у претходна два финала Купа, а и ове године има "отворен пут" ка борби за први трофеј у сезоони јер су фаворити Црвена звезда и Партизан у другом делу "костура".

"Борба за трофеје је сигурно најлепша ствар у спорту. Мислим да је најгора ствар да кренемо да размишљамо о финалу, јер до тог финала имамо два корака која ће бити изузетно тешка", рекао је Милојевић.

Мега у четвртфиналу игра против Константина, а у евентуалном полуфиналу са победником дуела Металац – Борац.

"Морамо да уђемо у утакмицу против Константина, у којој смо реално фаворити, без потцењивања, са максималном енергијом, јер једино тако наш квалитет може да додје до изражаја. После у полуфиналу нас чека Металац, која је сјајна екипа са сјајним тренером. Тек ће то бити изазов. Морам да убедим играче да је размишљање о финалу непотребно. Треба да размишљамо корак по корак и тако ћемо моћи да остваримо наше циљеве", рекао је Милојевић.

Мега се ове сезоне пласирала у плеј-оф АБА лиге, а Милојевић је новинарима одговорио да се ништа није променило у амбицијама што се тиче купа, упркос бољој сезони.

"Мени су исте амбиције. Ја сам и прошле године хтео да освојим трофеј, али га нисам освојио. У АБА лиги смо такодје имали исте амбиције, само смо сада остварили неке од њих, а прошле нисмо. Тако да се ништа није променило. Треба прво да победимо Константин", рекао је Милојевић.

Куп Радивоја Кораћа на програму је од 18-21. фебруара.

Коментари / 0

Оставите коментар