Хоћете лову од Кинеза?! Може, али да играју Кинези!

Онима који упорно тврде да се фудбал суочава са нерешивим проблемом уплива спонзора и власника клубова у све сфере тог спорта прича која следи даје за право.

Фудбал 04.02.2016 | 10:40
Хоћете лову од Кинеза?! Може, али да играју Кинези!

Чак и више од тога, кинеска компанија Ледман постала је генерални спонзор португалске друге лиге, а неке ставке уговора изазвале су буру.

Десет најбољих клубова португалске друге лиге ће од следеће сезоне морати да у својим тимовима имају барем по једног кинеског фудбалера.

Тако нешто налаже контроверзни спонзорски уговор са компанијом Ледман из најмногољудније земље света.

Финансијски детаљи нису објављени, али је Ледман у саопштењу навео да ће Португалци морати да у Сегунду, од следеће сезоне Ледман Пролигу, доведу и барем три кинеска тренера која ће стицати знање у Португалији.

Додуше, тренери из Кине биће асистенти а не први тренери екипа али десеторица фудбалера биће првотимци а прва верзија уговора предвиђала је и да имају обезбеђену минутажу.

Уследили су бурни протести, синдиката фудбалера, али и самих клубова па се тренутно чини да ће кинески фудбалери играти, али неће бити сигурни стартери.

Тренутно у лиги играју четворица фудбалера из Кине, по један у Браги Б и Леиксоешу, двојица у Фреамундеу, од почетка сезоне уписали су укупно три наступа.

Коментари / 0

Оставите коментар