"Српски шпијун" ухапшен у Турској!

Турска полиција ухапсила је "агента пореклом из Србије“ због сумње да је страни шпијун који прикупља обавештајне податке у Суру, наводе турски медији.

Свијет 02.02.2016 | 22:40
"Српски шпијун" ухапшен у Турској!

У безбедносно-обавештајним структурама Србије кажу да они немају никаква сазнања о наводима турских медија.

"Ми немамо такву информацију. Проверавамо наводе турских медија о наводном хапшењу српског агента", речено је за Курир у БИА.

Како се наводи у извештајима, од којих се неки позивају на полицијска саопштења, "српски и британски агент" су ухапшени док су се "представљали као новинари". Хапшења су изведена у понедељак у одвојеним акцијама у Суру, у областима у којима не важи полицијски час, уведен крајем прошле године због убиства једног адвоката.

Поједини медији наводе да су хапшења изведена у "близини места где оперише Радничка партија Курдистана".

"Шпијуни су идентификовани као странци британског и српског порекла“, наводе турски медији. На снимку хапшења се виде, како турски медији наводе, "припадници турске антитерористичке јединице".

Ухапшене особе, од којих је једна највероватније жена, одмах су одведене у полицијску станицу у Дијарбакиру на испитивање "због њихових активности".

Медији преносе и изјаве турских званичника о томе да су "стране обавештајне службе умешане у активности са циљем прављења хаоса у региону".

Град Сур налази се на 82 километра од Дијарбакира и у том граду је већ 63 дана на снази полицијски час након убиства курдског адвоката Тахира Елчија. У граду је након тога дошло и до жестоких сукоба курдских демонстраната са полицијом у којима је било и жртава.

Извор: Курир

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ои

02.02.2016 15:06

Ипак су они озбиљна држава .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

02.02.2016 15:14

Види се како то професионално раде, ал мало сутра. Нагуравају се ко бабе

Name

Ре: Хаха

02.02.2016 15:41

Па ста да ураде? Да пуцају на све Док хапси???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како се ја сјецам

02.02.2016 19:25

Кад лове Кирде онда искљуце струју. То ми је остало у сјецању јер подсјеца на оне филмове о Гестапу. Ми Балканци стајемо на страну слабијег. Не мислим да је ту спијун него непријатан свједок. Премало знам курдског да се понудим за помоц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моје мисљење

02.02.2016 19:34

Ако навали бИА, МИ6 итд. они це заглавити мислеци да су то доиста спијуни јер они не помазу своје дрзављане како Запад ради. Треба послодавац да их трази и амбасаде.

ОДГОВОРИТЕ