Растанак у сузама Џигија и Партизана...

Моје срце остаје у Партизану! Знам да није испало како сам хтео, али вратићу се једног дана! "Колико сам желео, толико сам се и плашио овог тренутка", рекао је Никола Нинковић после десет година у црно-белом, уз поруку навијачима за крај...

Фудбал 02.02.2016 | 22:45
Растанак у сузама Џигија и Партизана...

Уместо песме - сузе. Заплака Никола Нинковић на растанку од Партизана.

Ко год му је пришао да му честита на договору са Ђеновом, суочио се са јаким емоцијама које су, попут земљотреса, тресле 21-годишњег везисту у ноћи његовог првог иностраног уговора.

После сазнања да је потписао за Ђенову, која га је одмах проследила на позајмицу до краја сезоне у Кјево, доскорашњем везисти црно-белих хрлили су у сусрет саиграчи у хотелу "Хилтон парк" у Никозији. Честитали му, грлили, тапшали по рамену, поклонили чак и опроштајну торту уверавајући да ће све бити у реду, међутим, на лицу момка из Богатића уочљиви су били трагови суза. Јер растанак са клубом у коме је фудбалски стасао је свакако болан..

"Пре или касније, ово је морало да се деси. Најтежи тренутак у мојој каријери, јер после десет година (шест у млађим категоријама, четири у првом тиму, оп. аут.) напуштам свој Партизан. Осећања су ми помешана, али време је да одем. То је најбоље и за мене и клуб, уз који ћу у наставку бити свим срцем", причао је Нинковић два сата пре затварања зимске пијаце у Италији у којој га је на крају купила Ђенова.

А могао је у Наполи. С тим да би у том случају морао да чека лето и оде као слободан играч, јер лидер Серије А није могао да ослободи место странца нити постигне договор са Кјевом о позајмици, на чему је инсистирао сам Нинковић.

"Имао сам пре 15 дана понуду великог италијанског клуба, о којој се писало у медијима. У оптицају је било да потпишем предуговор и одем на лето, али бих на тај начин изгубио неколико месеци, не бих играо утакмице, а Партизан не би добио ништа на име обештећења. Одбио сам такав предлог. Зато се цела прича одужила. Срећом, нашла се друга опција, срећан сам што ћу моћи да напредујем лиги каква је италијанска".

У Ђенови, која ће на рачун Партизана пребацити 500.000 евра на име обештећења, сачекаће га у јуну бивши везиста Црвене звезде Дарко Лазовић, а у Кјеву некадашњи ђак омладинске школе црно-белих Иван Радовановић.

"Задовољан сам. Колико сам желео, толико сам се и плашио овог тренутка. Стварно ми је тешко, биће ми потребно мало времена да се навикнем да не носим црно-белу опрему, али моје срце остаје овде. Желим клубу сву срећу. Биће прилике да се овде вратим и завршим каријеру. Ја сам свој сан остварио тиме што сам играо за Партизан, све остало је доказивање, прилика да напредујем".

Нинковић је раздужио кључ хотела "Хилтон парк" у Никозији и јутрос, преко Атине, кренуо за Београд, а до краја дана требало би да слети у Верону, где га чекају лекарски прегледи.
"Мој цимер Саша Илић је први сазнао да идем у Калчо. Срећан је због тога, али знам да ћу му недостајати због свих шала и игрица које смо делили".

Недостајаће Николи Нинковићу и Гробари, иако су му појединци са трибина звиждали, изнервирани понекад његовом лошом игром, а понекад непримереним реакцијама.
"Желео бих да захвалим свим навијачима који су веровали у мене. Свестан сам да није испало онако како сам ја, људи из клуба и они сами очеквали, али знам да постоји велики број људи који у мене и даље полаже наде у мене. Хвала им. Тако се воли Партизан. То је и савет свим младима који буду долазили. Свако од нас жели клубу све најбоље, а не може да уради нешто што не зна. Зато бих желео да замолим клинце који тек долазе да избегну ситуације које сам ја имао, иако сам у некима и сам био крив", саопштио је на растанку Никола Нинковић малтене бришућу сузе с лица.

Јер, као у песми, само права љубав зна да боли...

НЕЋУ ДА СЕ ТАКМИЧИМ СА МАРКЕЦОМ И МИТРОМ

Нинковићеви генерацијски исписници из "класе 1994" Лазар Марковић и Александар Митровић одавно су отишли у иностранство, већ направили друге, далеко уносније уговоре него кад су одлазили из Партизана, па смо Николу питали има ли жељу да их једног дана стигне у виси трансфере, пошто је у млађим категоријама, кажу, био бољи играч од обојице.
"Никад нисам журио са одласком. Мислим да је сад тренутак, при чему не размишљам да се с било с ким такмичим. Драго ми је што су моји другари направили такве каријере, желим и ја једног дана да остварим милионске уговор", узвратио је Џиги.

КО ЈЕ "ИЗБУШИО" ТРАНСФЕР У ПАОК?

Нинковић је на крају завршио у Италији, а могао је да оде у Грчку, али је његов малтене договорен трансфер у ПАОК "избушен" у последњем тренутку. Сам је објаснио како...
"Пре месец дана појавила се могућност да одем у Партизанов братски клуб, међутим, један наш бивши играч је све покварио. Нажалост, звали су га да питају за мене, не знам шта им је рекао кад је у тренутку кад је 99 одсто посла било завршено успео да их убеди у супротно. Одмах да се оградим, то није Влада Ивић, али се дотични господин потрудио да се мој трансфер не реализује. Имам информацију да је исти човек укључен у довођење садашњег тренера ПАОК-а из Хрватске, кога навијачи већ јуре по улицама, јер желе да га бију", рекао је Нинковић без навођења имена фудбалера који га је спречио да се пресели у Солун.

Коментари / 0

Оставите коментар