Почиње ЕП у футсалу, Србија на старту, на Словенију!

Јубиларно, десето Европско првенство у футсалу почиње у Београду, а турнир ће од 18.30 у „Арени Београд“ отворити селекције Србије и Словеније.

Фудбал 02.02.2016 | 12:00
Почиње ЕП у футсалу, Србија на старту, на Словенију!

На шампионату ће учествовати 12 најбољих селекција ’Старог континента’, а сви очекују спектакл, пре свега због чињенице да је Београд доказан организатор великих такмичења.

„После Европског првенства у ватеролу, Београд је домаћин шампионата и у футсалу. Биће то нова прилика да покажемо да смо светска метропола и позвао бих навијаче да испуне трибине, али и да оборимо рекорд од 8.000 гледалаца који је постављен у Белгији“, рекао је градоначелник Београда Синиша Мали.

Селектор футсал репрезентације Србије Аца Ковачевић изјавио је да се нада историјском пласману у полуфинале, а стартни дуел са Словенијом могао би да буде кључан на том путу.

„Победа над Словенијом нам широм отвара врата четвртфинала, али нема сумње да ће бити веома тешко. Играли смо са том репрезентацијом много пута и екипа су за поштовање. Свесни смо колико интересовање је изазвао овај турнир и учинићемо све што је до нас да се одужимо свима који ће нас подржати“, изјавио је Ковачевић.

Ковачевић је позвао навијаче да испуне „Арену“, јер ће први пут гледаоци у Србији моћи на једном месту да виде најбоље играче Европе.

„Сигуран сам да ћемо имати огромну подршку са трибина и то може само да нам буде додатни ветар у леђа, никако оптерећење. Када је реч о дометима, они су релативан појам. Пласман на Европска и Светска првенства је велики успех за нас, али је чињеница да смо међу десет најбољих репрезентација на континенту, па и на планети“, поручио је Ковачевић.

Поред Србије и Словеније, у групи А је Португала, са којим ће се српски национални тим састати у суботу од 21 сат. У групи Б су Шпанија, Украјина и Мађарска, у групи Ц Русија, Хрватска и Казахстан, док су у групи Д Италија, Чешка и Азербејџан.

По две најбоље репрезентације пласираће се у четвртфинала, која ће бити одиграна 8. и 9. фебруара. Полуфинале је 11, а финале и утакмица за трехе место 13. фебруара.

Титулу шампиона Европе брани Италија.

Коментари / 0

Оставите коментар