Ф1 је постала досаднија – Малдонадо остао без мјеста!

Венецуеланац Пастор Малдонадо потврдио је да неће возити у Формули 1 ове сезоне, пошто је остао без места у Реноу које је заузео Кевин Магнусен.

Остали спортови 03.02.2016 | 12:20
Ф1 је постала досаднија – Малдонадо остао без мјеста!

Рено је по завршетку прошле сезоне купио већински део Лотуса и вратио се као конструктор у шампионат, а веровало се да ће Малдонадо остати у тиму.

Међутим, Малдонадо је у понедељак објавио да је изгубио место, што значи да ће Формула 1 барем мало бити досаднија ове сезоне.

„Последњих дана било је много гласина о мојој будућности у Формули 1 и зато морам да вас обавестим да ове сезоне нећу бити у Формули 1. Хвала свима на порукама подршке, захваљујем се Богу, својој породици, спонзорима, пријатељима и навијачима који су ми помогли да остварим свој сан и представљам Венецуелу у Формули 1. Видимо се ускоро“, стоји у Малдонадовом саопштењу.

Малдонадо је дебитовао у Формули 1 пре пет година, прве три сезоне је био возач Вилијамса, а током претходне две је бранио боје Лотуса. Уписао је 95 стартова у Формули 1, а највећи успех остварио је тријумфом на Великој награди Шпаније 2012. године. Ипак, на његову жалост, последњих година га је пратила репутација возача који је склон инцидентима.

Венецуеланац је имао велику подршку компанија из родне земље, од којих је добио неколико десетина милиона долара. Верује се да су спонзори управо криви за то што је Малдонадо изгубио место, пошто је нафтна компанија ПДВСА имала сукоб са Реноом око исплата, па је одлучила да раскине уговор.

С друге стране, Магнусен ће у среду бити званично представљен као возач Реноа, а у тиму ће се придружити новајлији Џолиону Палмеру. 23-годишњи Данац је недавно изгубио место резервног возача Мекларена, у чијим редовима је и дебитовао у Формули 1 2014. године, али га је после те сезоне заменио Фернандо Алонсо.

Најбољи резултат Магнусен је остварио на свом дебију у Аустралији, када је заузео друго место.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 стартује Великом наградом Аустралије 13. марта.

Коментари / 0

Оставите коментар