Мајка избацила дјецу са модрицама напоље

Премлаћени и избачени из куће, дванаестогодишњи дјечак и његова годину дана млађа сестра затражили су уточиште у својој школи с молбом да преспавају на клупама. Дјеца су брзо збринута, али овај случај покренуо је још једном питање злостављања дјеце.

Србија 01.02.2016 | 15:01
Мајка избацила дјецу са модрицама напоље

Ова дјечица су се појавила у школу касно послијеподне пред њено затварање.

“С обзиром да знам да иду у пријеподневну смјену, зачудио сам се када сам их видио с ранчевима у рукама. Били су избезумљени. На први поглед сам примијетио да имају модрице. Рекли су да их је мајка претукла и избацила из куће. Молили су да им дозволим да преспавају на клупама док се ситуација не стабилизује у кући”, прича за “Блиц” видно потрешен наставник из једне лесковачке градске школе.

И дјевојчица и дјечак су имали, прича, повреде по лицу, а дјечак је имао угризе по рукама.

Потврду овог случаја, који се десио прије неколико дана, добили смо и у Центру за социјални рад у Лесковцу, чије службенике је одмах позвао директор школе.

“Реаговало се врло брзо. Дежурни радник је одмах био на лицу мјеста и обавио разговор с наставником и дјецом, која су потом смјештена у ургентну хранитељску породицу”, прича Анђелија Стојановић, психолг у овом центру.

Случај је истовремено пријављен и полицији, али против мајке још није поднесена никаква пријава јер се врше опсежна испитивања и, како нам је речено, утврђивање чињничног стања.

Према незбваничним сазнањима дјеца су живјела са мајком и очухом. Јавио нам се и рођак ове несрећне дјеце, који тврди да су надлежни у Центру за социјални рад већ двије године упознати са случајем дјеце, али да ништа нису предузели.

” Водио сам велику бробу са центром, упозоравао да су дјеца запостављена и злостављена, али су ме избацивали из својих канцеларија. Дјеца су трпила гладна и гледала језиве сцене у кући. Више су код мене проводила вријеме него у својој кући. Послије свега, тражићу да ја са својом супругом водим бригу о њима”, прича тај рођак.

У Центру, међутим, тврде да није баш тако, не желећи више да причају о случају како не би открили идентит дјеце.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар