Новак – монструозни краљ који ломи срца са стилом!

Најпознатији светски медији после шестог тријумфа Новака Ђоковића на Аустралијан опену у први план истичу његову невероватно доминацију светским тенисом.

Тенис 01.02.2016 | 15:00
Новак – монструозни краљ који ломи срца са стилом!

Међутим, они у исто време жале за судбином Ендија Марија, пошто је Британац изгубио и пето у финале у Мелбурну, четврто од српског тенисера.

„Ђоковић је био немилосрдан, одбранио титулу, стигао Роја Емерсона са шест трофеја и још једном сломио срце Марију“, пише у извештају „Ројтерса“, уз констатацију да је пресудио други сет.

ББЦ није био много надахнут, па у наслову пише да је Ђоковић победио Марија 3:0 и освојио шесту титулу. Места се, ипак, нашло за подсећање да је Србин непоражен у финалима у Мелбурну, као и да је стигао до 11. Грен слем у каријери, чиме се изједначио са Родом Лејвером и Бјерном Боргом.

„Шкот је постао тек други тенисер, после свог бившег тренера Ивана Лендла на УС Опену, који је изгубио пет финала на једном Грен слем турниру, откако је почела Опен ера 1968. године“, навео је ББЦ.

„Скај Спортс“ навео је да „Ђоковић влада у Мелбурну“ и подсетио да је српски тенисер победио Марија у четири финала на том турниру.

„Наде Ендија Марија о првој титули на Аустралијан Опену поново је прекинуо Новак Ђоковић, који је освојио шесту титулу и изједначио рекорд Емерсона“, навео је „Скај“.

Сајт Аустралијан Опена навео је да ће сада Ђоковићево име сигурно бити помињано у разговорима о тениским великанима.

„Ако име Новака Ђоковића до сада није било у разговорима поводом тога који су најбољи тенисери у историји, сада ће то сигурно бити случај. Први тенисер света изједначио се са Родом Лејвером и Бјорном Боргом са по 11 Грен слем титула“, наводи се на сајту.

Традиционално надахнута „Газета дело Спорт“ констатује да је Мелбурн Ђоковићев град и да је Србин у првом сету деловао монструозно на терену.

Шпанска „Марка“ уз наслов: „Краљ Мелбурна“ пише да је Ђоковић са стилом одбранио титулу и показао да му апсолутно нема премца у светском тенису.

„Ас“ наводи да је „Ђоковић шампион“ и указује на „емотиван и достојанствен“ говор Ендија Марија по завршетку меча.
Чувени француски „Л'Екип“ у наслову има само једну реч - непобедив, а немачки „Билд“ подсећа на је Ђоковићев тријумф истовремено и победа његовог тренера Бориса Бекера.

Под насловом: „Краљ Аустралије“ хрватски портал Индекс навео је да је Ђоковић „подигао на ноге ’Род Лејвер’ арену“.

„До победе су га носили навијачи на трибинама, али права фешта била је на Гарден тргу. Навијачи који нису имали улазнице привукли су велику пажњу, стотине навијача развили су заставе и заиграли коло после меча“, навео је Индекс.

Коментари / 0

Оставите коментар