Ђоковић: Аустралијан опен је најбољи Грен-слем на свијету!

Први тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да је почастован што се налази међу великим именима светског тениса.

Тенис 01.02.2016 | 11:40
Ђоковић: Аустралијан опен је најбољи Грен-слем на свијету!

Он је на церемонији истакао да му је драго што се са шест трофеја на Отвореном првенству Аустралије изједначио са легендарним Ројем Емерсоном.

Новак је освојио свој шести трофеј на Аустралијан опену пошто је у три сета, 6:1, 7:5, 7:6 (7-3), победио другог играча света Британца Ендија Марија.

"Енди је велики шампион, сјајна особа и врло предана овом спорту. Сигуран сам да ћемо будућности имати још прилика да се боримо за овај трофеј. Захвалан сам мом тиму, сваки пут када играмо Грен слем јединствен је осећај, услови, сви морамо да дишемо као један и сваки дан да радимо са циљем. Три недеље смо овде и надали смо се да ћемо подићи трофеј. Изузетно сам почастован што ме спомињу поред великих имена овог спорта. Ово је велика привилегија, да изједначим рекорд Емерсона од шест титула у Мелбурну, једног од најбољих играча који су играли", рекао је Ђоковић после доделе трофеја.

Први играч света је тако освојио свој 11. Грен сем трофеј и изједначио се са Бјерном Боргом и Родом Лејвером. Он је у Мелбурну играо у шест финала и сваки пут је победио.

Ђоковић је похвалио организацију првог Грен слем турнира у сезони, рекавши да Аустралијан опен са правом називају "срећни" слем, али је и пожелео срећу Марију, чија супруга би ускоро требало да се породи.

"Надам се да ће све бити у реду на порођају и да ћете искусити невероватан осећај, као што се десило мојој супрузи и мени", рекао је он.

Коментари / 0

Оставите коментар