Ципрас планира реструктурисање

Грчки премијер Алексис Ципрас изјавио је данас да његова влада предузима кораке да реструктурише земљу и поврати суверенитет, оценивши да Атина више није сама у Европи.

Свијет 31.01.2016 | 17:00
Ципрас планира реструктурисање

"Победићемо у борби за демократију, реструктуирање, социјалну правду и солидарност и утрти пут Европи да учини то исто," навео је Ципрас у ауторском тексту за дневник Авги.

Премијер је описао 25. јануар као историјски дан. Према његовим речима, то је дан када је грчки народ поносно одлучио да промени курс и повери левици одговорност да води земљу на том дугом и тешком путу, преноси агенција АНА.

То је пут економског, производног и друштвеног реструктурисања "заснованог на успостављању кредибилне и друштвено праведне државе, пут јачања демократских институција и ефикасније јавне администрације," додао је Ципрас.

Грчки премијер је навео да ће влада у напору да то постигне морати да се сукоби са моћним интересима и патогеним процесима који су довели земљу на ивицу пропасти.

Борба је почела у Грчкој али представља борбу за читаву Европу, рекао је Ципрас.

"Ми висе нисмо сами у Европи. Идемо напред са савезницима који стално јачају", рекао је грчки премијер.

Он је рекао да ће друга година владе "означити прекид са старим режимом", а да ће програм ревизије бити успешно завршен.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

01.02.2016 06:02

Обећање лудом радовање!

ОДГОВОРИТЕ