Хапшења због сумње у везу са џихадистима

Два мушкарца са шведских пасошима, наоружани мачетама и другом војном опремом, ухапшени су у Грчкој због сумње у повезаност са џихадистичким групацијама, изјавили су данас извори из грчке полиције.

Босна и Херцеговина 31.01.2016 | 14:40
Хапшења због сумње у везу са џихадистима

Исти извор наводи да су 28-годишњи младић, поријеклом из БиХ, и 19-годишњак из Јемена путовали аутобусом када су ухапшени у граду Александропољу, недалеко од турске границе, јавља грчки телевизијски канал "Мега" .

"Унутар њиховог пртљага пронађене су двије мачете, војне униформе и друга војна опрема", кажу извори.

Обојица су оптужена за ношење наоружања и у уторак, 2. фебруара, појавиће се пред судом.

Полицијски извори наводе да је 28-годишњак познат европским властима по везама са џихадистима и у прошлости је оптужен за планирање терористичког напада. Био је под блиским надзором шведских власти.

Грчки телевизијски канал "Мега" јавио је данас да је он 2005. године ухапшен у БиХ након што је полиција током претреса његове куће пронашла појас са експлозивом, експлозив и видео снимак на којем мушкарац са прекривеним лицем пријети терористичким дјелима против Капитола и Бијеле куће.

Извори из грчке полиције наводе да је он осуђен на 14 година затвора, али да је ослобођен 2011. године након чега је затражио азил у Шведској.

Полиција истиче да су ухапшени у Грчку стигли авионом из Шведске прије десетак дана и да су аутобусом отпутовали у Солун и потом у Александропољ и да су имали карте купљене за Турску.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

И БОГАТИ

31.01.2016 15:00

ПА ЊИХ ЈЕ ЈЕДНА ТРЕЦИНА УБОСНИ ГДЕ ВИ ЗИВИТЕ КОСМЕТ БОСНА КОРИДОР ТЕРОРА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

01.02.2016 04:01

Напиј се хладне воде да се не удавиш!

Name

Бранислав Јовановиц

31.01.2016 16:40

Суперсте радо вас слусам у Бг.

ОДГОВОРИТЕ