Марко Грујић: Направићу бум у Ливерпулу!

Не плашим се да ћу нестати или пропасти. Одиграћу годину и по дана у Суперлиги, члан сам светских шампиона и уверен сам да ћу направити нешто велико у Ливерпулу - каже талентовани везиста. На трансферу Марка Грујића (19) инсистирао је лично Јирген Клоп. Велика бура око његовог одласка се смирила, златни „орлић“ је остварио сан, али пре тога жели још један - титулу са Звездом. О данима у Ливерпулу прича са осмехом.

Фудбал 31.01.2016 | 19:20
Марко Грујић: Направићу бум у Ливерпулу!

- Сваке недеље се чујем са људима из Ливерпула, максимално су озбиљни, добио сам план исхране и тренинга. Посвећени су сваком играчу, баш сам одушевљен и тек сада схватам величину клуба. Стално добијам и поруке од навијача - каже Грујић за „Блиц“.

Причало се да ћете наследити дрес легендарног Стивена Џерарда?

- Не знам још који ћу број носити, не верујем да ћу Џерардову осмицу. Било би ми врло тешко. Мислио сам да је могуће, али ниједан играч на свету, да дође из Реала или Барселоне, не би поднео сад тај терет. Боље да почнем полако и да онда направим бум. Узећу можда 35 као на почетку у Звезди или 88, свакако нешто што је у вези са осмицом.

Колико вас сада прате?

- Увек знају и кад одиграм добро, и кад постигнем гол, па чак и на припремној утакмици. Баш ми је драго да сам потписао за тако велики клуб, гледам сваки меч и једва чекам да се појавим тамо на тренинзима. Ипак, до тада сам максимално посвећен Звезди.

Било је много буре око одласка?

- Сад је најлепше, а било је баш незгодно. Опет је позитивна енергија, измирени су и играчи и људи у клубу, и поносан сам што сам допринео томе. Уједно, испунио сам сан сваког дечака да заигра за Ливерпул или неки тако велики клуб, такав позив нисам смео да одбијем. Не бих отишао без титуле и била би штета да не подигнем пехар. Желим да останем уписан у историју са овом генерацијом.

Титула са Звездом је надохват руке?

- Да нема плеј-офа, већ бисмо били шампиони. Сада нас чека доигравање и седам мечева са најозбиљнијим екипама Суперлиге. Биће тешких гостовања, али ако нас буде красила иста атмосфера и ако будемо играли као у јесењем делу, неће бити проблема.

Време најчешће проводите са страним играчима?

- Одлично знам енглески и трудим се да им приближим и Београд и све око Звезде. Често идемо заједно на кафу, вечере и дружења. Желим да се осећају као код куће и да на терену имају праву подршку.

Често је са вама и Вукашин Јовановић?

- Вуле не зна баш најбоље енглески, па морам да му преводим (смех). Помажемо једни другима и сви се разумемо, што је најбитније.

Кога прво водите у Ливерпул?

- Немам девојку, па ћу вероватно водити Вулета (смех). Стално ме задиркује да ћу га заборавити кад одем, али то је немогуће, биће међу првима који ће доћи.

Игрице и карте после тренинга

Фудбалери Звезде завршили су први део припрема у Словенији и од недеље ће бити на Кипру.

- Посебно сам срећан што сам видео, пре свега, пријатеље па онда саиграче. Код тренера Божовића нема сувог трчања, али и кроз рад са лоптом има доста трчања и умарања. Код њега је другачије, тренира се једном дневно, не два пута као код већине, и то је дало резултат у јесењем делу. У слободно време смо најчешће играли игрице и карте, шетали смо се Копром, а нас петорица смо отишли и до Венеције, други до Удина и Беча.

Ми смо Рендулина деца

Звездина група на Виберу је једна од најбројнијих у Србији и навијачи могу да уживају у анегдотама фудбалера.

- Рендула (штопер Зоран Рендулић прим.аут.) најдуховитији је у екипи. Вуле и он се највише шале и због исте позиције. Сјајан је момак и нетипично је да се дружи са нама клинцима, јер је један од најстаријих. Како каже, ми смо његова деца и онда нам преноси шта је све прошао, саветује нас и увек је занимљиво.

Коментари / 0

Оставите коментар