Хероји 13. дана: Анђелика и Нијемци!

Последњих година, навикнути смо на успехе Новака Ђоковића, али нас то не опушта, већ желимо да он настави да исписује нове странице историје.

Тенис 30.01.2016 | 23:15
Хероји 13. дана: Анђелика и Нијемци!

Сваки пут када освоји нови трофеј, нико од његових навијача не може да суздржи узбуђење, а у суботу, 13. дана Аустралијан Опена, такав случај је био са навијачима Анђелике Кербер.

28-годишња немачка тенисерка је дошла до свог првог Грен слем трофеја тријумфом над Сереном Вилијамс са 6:4, 3:6, 6:4. Тако је постала прва Немица која је освојила титулу на неком од највећих турнира на свету још од 1999. године, када је Штефи Граф по шести пут покорила Ролан Гарос, а уједно и спречила Серену да се изједначи по броју Грен слем титула са легендарном Немицом.

Графова дефинитивно има удела у успеху каријере немачке тенисерке, пошто су њих две последњих недеља вредно радиле на њеној игри. Керберова је крајем прошле године отпутовала у Лас Вегас, где једна од најбољих тенисерки у историји тренутно живи, где је спаринговала са легендарном сународницом. То јој је сигурно помогло на питању самопоуздања, а познато је да је пре финала, на могућност да се Вилијамсова изједначи са Графовом, истакла: “Ми, Немци, морамо да се држимо заједно”.

И тако је и било. Керберова је дефинитивно у овом тренутку највећа звезда у Немачкој, а њен тријумф у Мелбурну само је показао колико су се њени сународници ужелели успеха у тенису. То су и показали на друштвеним мрежама јер практично није постојао спортиста или јавна личност који на неки начин нису изразили своје одушевљење. Управо због тога и Немци заслужују епитет хероја дана, зато што је ово захваљујући Анђелики Кербер њен и њихов дан.

Немцима су се придружиле и ривалке немачке тенисерке, уз бројне тенисере.

Коментари / 0

Оставите коментар