Ноле пред финале: Не потцјењујем Ендија, бићу спреман!

Новак Ђоковић рекао је да неће потценити Ендија Марија у финалу Аустралијан опена иако има одличан скор у међусобним дуелима.

Тенис 30.01.2016 | 23:30
Ноле пред финале: Не потцјењујем Ендија, бићу спреман!

Српски и шкотски тенисер састају се у недељу у финалу Аустралијан опена. Биће то њихов четврти окршај у финалу у Мелбурну, сва три претходна добио је Ђоковић.

Српски тенисер добио је 10 од последњих 11 дуела са Маријем и укупно води са 21-9 у победама. Ђоковић се у финалу бори за рекордни шести трофеј у Мелбурну и укупно 11. Грен слем титулу, док ће Мари покушати да освоји трећи Грен слем у каријери.

Шта више рећи?

„То је добро питање, јер не знам колико питања могу да добијем на овој конференцији осим једног, играм против Ендија Марија у још једном финалу и веома сам узбуђен. Ту је и могућност прављења историје што је још један велики императив за мене. Ово су мечеви за које радите. Овакве ситуације вас дефинишу као тенисера. Даћу све од себе како бих опет узео тај трофеј у руке.“

Да ли си гледао Ендијев меч против Раонића?

„Гледао сам само последњи сет када се Милош већ није кретао најбоље. Али, чуо сам да је меч био сјајан, да је Милош играо добро у прва три сета и да после тога физички није могао да испрати Ендија. Због тога је Енди врхунски играч толико дуго, Грен слем шампион, јер увек тера противнике да пруже најбоље и понекад пређу физичке границе.

То се догодило. Очекујем борбу са Ендијем, као и увек. Веома физички захтеван меч. Много размена. Није тајна да обојица знамо како да играмо један против другог. Игра нам је веома слична, тако да се своди на то ко ће кога да надигра са основне линије.

Мислим да је сервис важан фактор. Обојица ћемо покушати да сервирамо у високим процентима и не дозволимо противнику да нападне други сервис. Много ствари око тактике, али и како ћемо контролисати емоције у тако важном тренутку.“

Он игра своје четврто финале овде против тебе. Добио си претходна три. Да ли је могуће да потцениш његову глад за освајањем трофеја?

„Играо сам против њега овде много пута, а био сам и у ситуацији да не могу да освојим одређени турнир. На пример Ролан Гарос против Надала који је тамо доминирао. Могу да разумем жељу и вољу Ендија. Али, наравно да га не потцењујем. Никако. Имам огромно поштовање и дивљење за све што је урадио у каријери. Он је недељу дана старији тако да смо одрасли заједно.

Имамо као што сам и рекао сличне стилове и лепо је видети да се наше ривалство наставља и да играмо за највеће трофеје. То је изазов са којим се суочавам, морам да га прихватим и надам се да ћу пружити своје најбоље издање.“

Колико би ти значило што ћеш се изједначити са Родом Лејвером по броју Грен слемова ако победиш у финалу?

„Борба за Грен слемове је врх нашег спорта. То је тачно место где желите да будете. Радите напорно како да би дошли у ту позицију. Ту је и додатак, могућност прављења историје је наравно додатно охрабрење за мене. Играћу против једног од највећих ривала. Али, ако желите да освајате Грен слемове и будете најбољи на свету, онда морате да побеђујете против најбољих играча света. Бићу спреман на то.“

Коментари / 0

Оставите коментар