АО - Керберова: Серена је моја инспирација!

Немачка тенисерка Анђелика Кербер рекла је да је освајањем титуле на Аустралијан Опена остварила један од својих највећих снова.

Тенис 30.01.2016 | 20:20
АО - Керберова: Серена је моја инспирација!

Керберова је до своје прве Грен слем титуле дошла тријумфом над Американком Сереном Вилијамс са 6:4, 3:6 и 6:4.

“Прво желим да честитам Серени. Годинама уназад је моја велика инспирација. Најбоља је тенисерка света, а осим што је велика шампионка, велики је човек”, истакла је Керберова.

Керберова је својим тријумфом постала прва Немица после Штефи Граф 1999. године која је освојила неку Грен слем титулу. Такође је спречила Серену да се изједначи по броју Грен слем трофеја управо са Графовом, па је остала на броју 21. Уз све то, од понедељка ће бити друга тенисерка света, после скока са седмог места.

“Када се вратим уназад, успела сам да спасем меч лопту у првом колу, а било је драме и у трећем колу. Све сам превазишла, искористила своје шансе и дошла до дуела са Серене и на крају победе. Остварила сам велики сан. Радила сам напорно на овоме, успела сам да постанем Грен слем шампионка, што ми сада делује нестварно. Заиста сам уживала у последње две недеље, оне су најбоље у мом животу. Видимо се следеће недеље”, нагласила је немачка тенисерка.

Коментари / 0

Оставите коментар