Нећемо признати независност КиМ

Лидер Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је да Влада Србије коју води Александар Вучић и у којој је он министар никада неће признати Косово и Метохију.

Србија 30.01.2016 | 19:00
Нећемо признати независност КиМ

Он је додао да влада никада неће престати да помаже Србима у покрајини и поновио да је ЗСО најважнији део Бриселског споразума.

Безбројне прилике смо имали за то, бескрајно пута су нам нудили најважнији људи света личну промоцију, моћ, утицај, силу, вечну власт за тако малу ствар - само признајте КиМ, за тако малу ствар - највећу на свету”, рекао је Вулин на изборној конференцији Покрајинског одбора ПС за КиМ у Звечану.

Он је истакао да Вучић никада није ни дозволио да се мисли на ту тему.

"Док је он председник Владе Србије и док сам ја министар у тој влади никада се неће мислити на ту тему, никада, баш никада", поручио је Вулин окупљенима у препуној сали Дома културе.

Он је истакао и да не сме бити подела међу Србима на Косову и Метохији, јер, како је објаснио, остало нас је мало да бисмо се делили на јужне и северне и да се не сме дозволити ни једна горка реч.

“Друге могу да молим, а вама члановима Покрета Социјалиста могу и да наредим. Од мене имате наређење да будете стуб заједнице, да будете центар окупљања. Од мене имате наређење да будете део српске слоге и ничега другог”, рекао је Вулин.

Он је поновио да је Заједница српских општина (ЗСО) најважнији део Бриселског споразума.

ЗСО да нас окупи, уједини, усмери, да проговори једним гласом, али ЗСО ће бити важна и моћна онолико колико је важном и моћном буду чинили Срби који буду у њој, онолико важном и моћном колико је од себе важним и моћним учине Срби који ће је формирати и водити”, рекао је Вулин.

Он је истакао да ниједна институција, шта год писало на папиру, није у стању да промени живот грађана на боље ако људи унутар ње не мењају живот на боље, ако не мењају и себе као и живот око себе.

На изборној конференцији за председника Покрајинског одбора Покрета социјалиста изабран је Александар Јаблановић који је поручио да без Владе Србије, без њених ресурса и ставова, ни у један аранжман Срби са КиМ од 2013. године нису, нити ће улазити.

“Влада Републике Србије је за нас врховна командна инстанца, наша партија ће допринети да се глас Владе Србије и ставови чују што даље и што дубље кроз цело политичко друштво на КиМ. Наше одлуке ће бити рационалне, а наши ставови прагматични”, рекао је Јаблановић.

На скупу је говорио и председник Српске листе Славко Симић који је истакао да је примарни циљ на Косову и Метохији опстанак, повратак и безбедност Срба.

ЗСО је оно што може гарантоватри наше примарне циљеве. ЗСО није уперена ни против кога нити је опасност за било кога. Неразумевање по питању ЗСО у Приштини је само плод дневно политичке борбе унутар албанске заједнице”, оценио је он.

Желим свима да пошаљем поруку, рекао је Симић, наш светионик, наше уједињењење, наша нада, општанак и везивно ткиво са Србијом и институција која ће ускоро заживети и што свима треба да буде јасно је ЗСО.

Изборној конференцији Покрајинског одбора Покрета социјалиста за КиМ у Звечану као гости присуствовали су између осталих председник Самосталне либералне странке Слободан Петровић, председник прогресивно демократске странке Ненад Рашић и други.

Извор: Б92

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Милан

30.01.2016 18:06

Хахахаха, мозес мислити! Вец јесте индиректно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мига8ло

30.01.2016 19:08

То је тацно. Влада СРБије уцинила је све сто знала и могка да КиМ постану лазна Дрзава!

Name

клапац

30.01.2016 19:34

Наравно да нећете, нисте признали ни отцјепљење Словеније, ни Хрватске, ни Босне и Херцеговине, ни Црне Горе, а ни Македоније. И није службени Београд одговоран што данас нема бар 10 милиона више Срба западно од Дрине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

31.01.2016 09:10

Нико тебе неце ни питати мој Вулине то је ријесено давно прије тебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

31.01.2016 13:44

Зато се и бојим, управо зато сто то толико пута понављас!!!

ОДГОВОРИТЕ