Радите ли с психопатом? Ово ће га открити

Будући да су многи психопати успјешни људи, није их претјерано тешко открити , ако знате на шта требате припазити.

Свијет 30.01.2016 | 16:20
Радите ли с психопатом? Ово ће га открити

Психопатију није лако дефинисати, али већина психолога гледа на њу као на поремећај личности који карактерише површни шарм праћен дубоком неискреношћу и слабим контролисањем понашања.

Према неким процјенама, психопати чине један посто становништва, а због разлога који још није до краја објашњен, већином захвата мушкарце.

Додуше, та бројка не обухвата особе с неким нивоом психопатије, али и тако су тек "потпуни психопати" склонији да почине злочине, иако је мањима међу њима у ствари насилна.

Треба истакнути и да се већина истраживања на психопатима водила у затвору, у којима заврше неуспјешни индивидуалци, тј. осуђени злочинци, а многи психопати су изразито успјешни и нису ни близу затворске ћелије. Штавише, многи су врло успјешни пословни људи.

Психопати су налик хибридним створењима, јер се често приказују као нормални људи, како би прикрили своју сиромашну емоционалну страну. Они су шармантни, себични, неискрени, непоштени, не познају осјећај кривице и бешћутни су људи који воде бесциљне животе без стварања дубоких међуљудских веза.

Често се баве политиком, економијом, раде као полицајци, ватрогасци, војници или се баве екстремним спортовима.

Најлакше их је уочити по томе што су одважни и шармантни. Не либе се физичког преузимања ризика и емоционално су отпорни на различите притиске и стрес.

Њихова одважност је обично умјерено повезана с импулсивним јуначким понашањем, тј. склони су истицању у кризним ситуацијама, кад остају "хладне главе". То им пак олакшава успон до водећих позиција на послу.

Психопати могу показивати различите особине свог стања, но примијетићете да их краси високо самопоуздање и да им је увијек потребна стимулација. Импулсивни су и патолошки лажу, те посједују велику потребу да манипулишу другима, док не осјећају кајање и емпатију.

Они су оне особе које вам дјелују интригантно, иако не можете тачно рећи зашто.

Склони су честом мијењању мишљења, како би се свидјели другима, а будући да сами не осјећају многе емоције, научили су како да их опонашати, у чему ће понекад чак и претјерати, пише Даилy Маил.

Они дјелују супериорно и свако може насјести на њихове трикове, па ако схватите да се и вама то догодило, не брините, јер нисте ни први ни посљедњи.

НН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Искрено рецено

31.01.2016 09:59

У тексту горе, су описани исклуциво они на позицијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маса

31.01.2016 18:02

Слазем се.

Name

маса

31.01.2016 18:01

У мојој фирми маса психопата.

ОДГОВОРИТЕ