Николић тражи трећину својих људи на листи

Председник Србије и бивши лидер напредњака Томислав Николић тражиће да на изборној листи СНС за парламент међу првих 100 кандидата буде његових 30, сазнаје незванично “Блиц”.

Србија 30.01.2016 | 21:59
Николић тражи трећину својих људи на листи

Одлука да се поред локалних и покрајинских распишу и ванредни парламентарни избори отворила је питање и ко ће све бити на изборним листама странака и коалиција. Иако садашњи и бивши председник СНС Александар Вучић и Томислав Николић о томе још нису разговарали, извор “Блица” из врха најјаче странке каже да ће Николић тражити да практично сваки трећи у првих 100 буде његов избор.

 

Како каже наш саговорник, тако је било и досад, али је у међувремену утицај Николића у странци опао па је питање да ли су захтеви некадашњег првог човека напредњака реални.

СНС није иста данас и пре две или пре четири године. Николић је цењен међу чланством као и међу одређеним функционерима, али он не долази у странку, не бави се оним што се овде дешава и самим тим је превише оно што тражи - сматра наш саговорник.

Од досадашњих посланика, међу онима који се сматрају Николићевим људима су Игор Бечић, Верољуб Арсић, Љубиша Стојмировић...

Томислав Николић жели да очува свој утицај у СНС који је опао у последње

четири године откако је, одлазећи на функцију председника републике,

напустио место лидера напредњачке странке.

Некадашњи први човек СНС ће, како сазнајемо, покушати да у скупштинским клупама задржи и Кариће - Миланку и Драгомира, како због добрих односа које гаји са овом породицом тако и због утицаја коју компанија „Карић“ и поједини њени чланови имају у Русији, а познато је да је Николић стари русофил.

Напредњаци и Покрет снага Србије још нису разговарали о наставку сарадње, то би требало да се догоди у наредним данима и тада ће се знати хоће ли ПСС поново на изборе изаћи на заједничкој листи. Томислав Николић би могао да изврши одлучујући утицај да до коалиције дође.

Николић није сигуран да ће на следећим председничким изборима бити реизабран, па тражи начин како би место у скупштинским клупама обезбедио и неког члана свог кабинета јер је то шанса да у случају краха на изборима, политички преживи.

Председников сарадник у научном раду

Посланик СНС Љубиша Стојмировић један је од најпоузданијих Николићевих људи у Скупштини Србије. Онај професор Факултета за менаџмент у Новом Саду објавио је заједно са Николићем два научна рада прошле године.

Извор: Блиц

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ми сами

30.01.2016 07:02

Иди ти пеци ракију...ти си своје показао.Нема нико са ким се ниси због глупости завадио по комсилуку....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Причам ти причу

30.01.2016 07:05

Агент од утицаја, за кога ли он ради, за кога ради Вучић. Све је то већ виђено, прича се само понавља. Кад је неки Србин дошао на чело народа, а да претходно није пројектован, аминован од ВЕЛИКИХ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

30.01.2016 07:21

Испусена мустикла

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxy

30.01.2016 10:49

Избори у Србији су уствари унутра страначки избори у СНС-у.После избора сабраће се посланици који су за евроатланске интеграције или за добре односе са Русијом невезано за припадност странкама,то је суштина избора...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балканска стока

31.01.2016 08:32

Моји људи, твоји људи, његови људи...Ту нема демократије и позитивне селекције, то је сељакљук и мафијаство.

ОДГОВОРИТЕ