АО - Хероине 12. дана: Њима заиста нема премца!

Од првог дана, многима су се чиниле као чудан спој, али испоставило се да су и савршен. Још једна потврда за то дошла је у виду титуле на Аустралијан Опену.

Тенис 29.01.2016 | 23:15
АО - Хероине 12. дана: Њима заиста нема премца!

Швајцаркиња Мартина Хингис и Индијка Сања Мирза освојиле су трофеј у конкуренцији женских дублова на првом Грен слему сезоне и тако оправдале епитет главних фавориткиња.

Њих две су у финалу славиле против Чехиња Лусије Храдецке и Андрее Хлавачкове са 7:6 (7:1), 6:3, после једног сата и 49 минута игре и тако су наставиле низ.

То им је била 36. победа заредом, а уједно и трећа узастопна Грен слем титула, пошто су претходно покориле и Вимблдон и УС Опен.

“Осећам се као да се наша бајка наставља. Све изгледа невероватно још од тријумфа на Вимблдону. Од тада смо изгубиле само два меча. Осећамо као да све можемо, не играмо увек најбољи тенис, али увек нађемо начин и одиграмо боље када је најважније. Једна другу подижемо, верујемо једна у другу и то прави разлику”, рекла је Хингисова.

Хингисова је Аустралијан Опен претходно освојила у дублу и 1997, 1998, 1999. и 2002. године, а у Мелбурну је и три пута била најбоља у синглу – 1997, 1998. и 1999. године. Швајцаркињи је та титула укупно 12. на Грен слемовима у дублу, док их Мирза има три.

Њих две су сарадњу започеле у Индијан Велсу прошле године и одмах освојиле титулу, а одмах потом освојиле трофеје и на наредна два турнира на којима су учествовале.

Иако је на Ролан Гаросу уследило разочарање, испоставило се да је то била прекретница, пошто су прошле сезоне освојиле укупно девет трофеја, а ове већ два – у Бризбејну и Мелбурну. Заједно су стигле до првог места на свету и јасно је да не планирају да га препусте никоме у скорије време.

У овом тренутку се и не види ко би од ривалки могао да припрети Хингисовој и Мирзи. Победа у финалу у Мелбурну била је њихова 36. у низу, а сада их само девет дели од рекорда који од 1990. године држе Јана Новотна и Хелена Сукова.

“Иако побеђујемо, сматрам да имамо простора за напредак. Наша веза је све јача. Мислим да ме она заиста поставља на своје место. Она је једна од играчица које јако ударају лоптицу, погледајте само њене ударце са основне линије, њен ритерн је невероватан, а форхенд је можда и најбољи на свету. Мада, једино Серена може да удара тако јако”, нагласила је Швајцаркиња.

Наредни велики изазов швајцарско-индијску комбинацију чека за нешто мање од четири месеца, на Ролан Гаросу. Шљака је најслабија подлога за Хингисову и Мирзу, али ако наставе да играју одлучно као од прошлогодишњег другог Грен слема сезоне, тешко ће их било ко зауставити…

Коментари / 0

Оставите коментар