Мишковић кампањом против премијера Србије

Дачићевци све отвореније критикују Владу и премијера! Мркоњић, Ружић, Тончев, режисер Срђан Драгојевић нападају жешће и од ДС! Више нема никакве сумње: Ако после избора буду имали једног посланика више, СПС ће сигурно ући у коалицију са свима против Вучића.

Србија 29.01.2016 | 20:00
Мишковић кампањом против премијера Србије

Социјалисти Ивице Дачића дефинитивно имају тајни договор с пајтићевцима и осталим формацијама распалог ДС да после пролећних ванредних избора заједно направе Владу без Вучића и СНС!

Потврду да је склопљен пакт СПС с такозваном опозицијом Информер је претходних дана добио на више одлично обавештених адреса - то су нам рекли Дачићеви блиски сарадници, људи из врха ДС, ЛДП, Тадићевог СДС, али и један бивши министар, функционер ДСС Сандре Рашковић Ивић!

Циљ: 126 посланика

Сви наши саговорници потврђују да постоје неформални контакти на линији СПС - "опозиција" које одржавају Бранко Ружић, Милутин Мркоњић, Жарко Обрадовић и Славица Ђукић Дејановић!

Немамо формални договор, ништа није написмено, али је јасна идеја да после избора идемо против СНС. Била би то нека врста концентрационе владе и за њу је једино важно да имамо бар 126 посланика, што је могуће ако буде велика излазност и ако се не будемо превише расипали... Шта год Дачић јавно причао и колико год се трудио да демонстрира љубав према СНС, истина је да му је преко главе Вучића и да једва чека да изађе из савеза с њим - објашњава наш саговорник, блиски сарадник лидера ЛДП Чедомира Јовановића.

И у врху СПС нам је потврђена ова прича. Један од највиших функционера Дачићеве партије, својевремено и министар, потврђује да је у врху СПС тренутно много више оних који су за савез са ДС него за СНС!

Бранко Ружић, Славица Ђукић Дејановић, Милутин Мркоњић, Жарко Обрадовић, Новица Тончев... Њих петоро и не крију да су против Вучића. Они, али и велики део чланства, све отвореније исказују незадовољство и оптужују Дачића да је малтене утопио странку у СНС! Неки од њих, Ружић, Тончев и Мркоњић, залажу се чак и за отворену конфронтацију с напредњацима. Њихова теорија је да би СПС у том случају сигурно узео више од 20 одсто гласова - наглашава наш саговорник.

На питање има ли у врху СПС неког ко је ипак за наставак сарадње с Вучићем и да ли је Дачић лично ближи распалом ДС или СНС, он одговара:

Александар Антић и Душан Бајатовић се залажу за сарадњу са СНС. Мада је код њих то врло променљиво. Ни Салету ни Бајату не би био први пут да промене страну у последњи час...

Мишковић обећао паре?!

Власник "Делте" Мирослав Мишковић, ком се суди за милионску пљачку државе, обећао је лидерима ДС и ЛДП Бојану Пајтићу и Чедомиру Јовановићу помоћ у финансирању изборне кампање, незванично сазнаје Информер!

Њих тројица строго пате да их нико никад не доведе у неку везу, па не комуникацију директно, већ преко посредника... Договор је да Мишковић добрим делом финансира изборну кампању... - преноси наш извор.

Да у овој причи и те како има истине доказују и готово свакодневни скандали које у јавности, кобајаги самостално, изазивају функционери СПС. Тако је Милутин Мркоњић, почасни председник Дачићеве партије, у изјавама за рекеташки "Курир" ове недеље најпре оптужио премијера Вучића да прави представу од отварања Прокопа "који није завршен, већ само окречен" (!?!), да би дан касније оптужио министра полиције Небојшу Стефановића да је "обичан полтрон"!

Истовремено, Бранко Ружић и Новица Тончев користе сваку прилику да у јавности иступе као најжешћа опозиција... А Дачић све то мирно посматра, повремено дајући немуште коментаре у којима избегава да се било коме замери. Тако је избегао и да се јасно одреди према Мркоњићевом најновијем испаду и нападу на СНС.

Уместо конкретне критике, шеф СПС је само рекао да сматра апсолутно непотребном и штетном сваку полемику и бесмислене свађе. Дачић, подсетимо, већ више од пола године избегава да казни Ружића зато што је јавно хвалио хулигана Игора Микића који је прекинуо пренос фудбалског меча на РТС узвикујући "Вучићу, педеру!".

Ко верује у заклетве

Званично, наравно, и у врху СПС и у врху опозиције сви демантују да постоји договор о савезу "сви против Вучића". Дачић се у изјави за Информер куне да никад и нипошто неће издати напредњаке.

"Не учествујем у промашеним пројектима. Милион пута сам рекао да ће ова влада освојити већину и на овим изборима", изричит је Дачић.

Зоран Бабић, шеф СНС у Скупштини, међутим, истиче да је на сцени укрупњавање мржње према Вучићу и СНС.

"То показују неодговорне и неистините изјаве челника СПС и свих агрегатних стања ДС. Ако буду имали и промил шансе да скупе 126 посланика, нема сумње да ће то учинити. Због бенефиција ће се удружити и ДСС, ЛДП, Живковић и Двери", закључује Бабић.

На крају, остаје питање засад без доброг одговора: да ли ће се у Србији поновити сценарио - Два лоша убише Милоша?

Двери и ДСС могу у савез са ДС и ЛДП!

Да су у широки савез против СНС и Вучића спремни да уђу и представници такозване деснице потврђују извори Информера из ДСС и Двери.

"Ако бисмо имали већину, наравно да бисмо се ујединили против Вучића. Не би ту била битна идеологија, формирали бисмо неку врсту концентрационе, прелазне владе која би имала орочен мандат и најважнији задатак да створи услове за нове фер и поштене изборе", каже један од блиских сарадника Санде Рашковић Ивић. На примедбу да би то била непринципијелна коалиција и да је тешко замислити Двери са ДС или ЛДП, он лаконски одговара:

Против Вучића је све замисливо! Па нећемо ваљда да му дозволимо да због наших принципа настави да уништава државу?!

Драгојевић: Нисам критиковао Владу!ж

Посланик СПС и редитељ Срђан Драгојевић тврди да не критикује Владу упркос својој изјави на Твитеру да му "свака друга особа вели да ће гласати за Радуловића".

Свака друга особа с којом причам вели ми да ће гласати за Радуловића. Почела психоза, људи само о изборима причају. А има и лепших ствари..., гласи Драгојевићев твит, али он тврди да то није кампања:

"Говорим о појавама и проблемима у култури, а не о политици. Трудим се да не подгревам непотребне дискусије, али можда су људи преосетљиви. То о Радуловићу су била само запажања. Не познајем човека, а као што знате, залажем се за потпуно другачију политику и трудим се да моја странка што боље прође на изборима".

Извор: Информер

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Немогудаверујем

29.01.2016 19:25

Јесу ли они политичари или су део криминалне организације ту се ујединио и Мурта и Курта против Вучића нека их је срамота место да се реално и на основу чињеница боре они подмећу и јос се уједињују свако са сваким,могу јос да замислим Чеду са Шешељем права лудница нигде логике.Зар нису изгубили изборе и опет се враћају,Србији су потребна нова и млада лица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕДО БОГ

30.01.2016 10:22

ОВО ДРУСТВО ГЛЕДАМО ОД 2000те СВЕ ГО ХОКСТАПЛЕР И ЛОПОВ ВЕРУЈТЕ ИЛИ ПОНОВО ГЛАСАЈТЕ ПА ЦЕТЕ ТРАЗИТИ ПОСАО У 55ој.И ПРЕВРТАТИ КОНТЕЈНЕРЕ.

Name

Луди Милојко

29.01.2016 19:26

Био си НЕКО и НЕСТО све док се ниси поцео друзит са Додиком и њега подрзават и његове луде идеје, а јос мало бицес НИКО и НИСТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

29.01.2016 21:05

Још прије избора у РС сам скужио да неће урадити ништа. Притиснуо је Мишковића да му извуку новац. Мишковић платио и сад је ово начин да Вучић оде с власти и да све легне. Србијанска посла.

Name

србија

29.01.2016 19:53

Е јадна Србијо ко те све води

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Србија

29.01.2016 21:08

Ја казем,еј јадна Србијо ко у теби зиви.

Name

Јаг

29.01.2016 20:59

Не знам ста би рекао...?! Вуциц је обецавао, ал` сто реце овај горе, од када се поцео "друзити" са Додиком, изгубио је рат. Петља, мути, фолира.. не зна ни он ста хоце. Треба да иде. Дај следецег...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обичан човек

29.01.2016 21:19

Јадна моја Србијо. Ово је кривично дјело свих политичких партија против Србије и може се окарактерисати као"удружени злочиначки подухват свих против Србије".Дачић је човек Америке и Вук Драшковић. Остали су исто ,само ова двојица су за "Америчке хоштаплере" провјерени и најпоузданији. Ко год да побиједи ова два лика ће бити у власти, а народе ви гласајте , барем папирић направите неважећим да са Вама неко не манипулише. Иначе народ не бира у малим државама никад. То је само церемонијална престава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки

29.01.2016 21:29

ОООО српски народе кракте памети пар зар СВИ ови што се као удружују против Вучића нису од 2000 године после рушења Слобе распродали Србију на парам парчад и гурнули у своје ђзепове невиђену количину новца а тај Мишковић је од милионера 2000 године посто милијардер ,па сети се само Живковића, Чедомира, Јовоновића, Динкића, ДС, ДСС, па и тих вичних кадрова СПС , Ружића, Бајатовића, па они су тешки милионе ....па зар нас ти људи нису уназадили за 200 година, а не хајмо опет 200 година назад нисмо ми ни за К....

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

29.01.2016 22:07

Не бих рекао да це овај Вуциц јос дуго,превисе се експонира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

29.01.2016 22:24

Нико нема што србин имаде . . . .

ОДГОВОРИТЕ
Name

126 ПОСЛАНИКА

30.01.2016 09:59

МИСЛИМ ДА ЈЕ ТА ЦИФРА ЗА ПАПАЗЈАНИЈУ ОД СТРАНАКА НЕДОСТИЗНА МОГУ ДА УВЕДУ И МИСКОВИЦА, ЈОК . ЈЕДАНПУТ СУ ЗЕЗНУЛИ СТВАР ГОТОВО.

ОДГОВОРИТЕ