Доста му је свега - Видић окончао каријеру!

Српски фудбалер Немања Видић саопштио је да је завршио каријеру у 35. години, објављено је на сајтовима Црвене звезде и Манчестер јунајтеда.

Фудбал 29.01.2016 | 17:00
Доста му је свега - Видић окончао каријеру!

Видић је недавно раскинуо уговор са Интером, имао је понуде у неколико клубова, али је одлучио да се повуче због бројних повреда које је имао последњих година.

“Дошло је време да окачим копачке о клин. Повреде које сам имао последњих година су узеле данак. Желим да се захвалим свим играчима са којима сам играо, тренерима и особљем са којима сам сарађивао и кажем велико ‘хвала’ свим навијачима на подршци током година”, истакао је Видић.

Видић је током каријере бранио боје Црвене звезде, суботичког Спартака, Спартака из Москве, Манчестер Јунајтеда и Интера. У млађим категоријама је играо и за Јединство и Слободу из Ужица, поред 'црвено-белих'. За репрезентацију је одиграо 56 утакмица и постигао два гола.

„Не живим ја сан него своје амбиције и циљеве. Сан сам проживео на ‘Маракани’. Нисам као клинац сањао дрес Манчестера или Реала већ дрес Звезде, капитенску траку на руци и гол Партизану! И све сам то остварио. Једино што нисам, а о чему сам као клинац маштао у Ужицу, било је да после поготка против црно-белих отрчим на северну трибину и – не вратим се на терен. Али, да поновим, Звезда је сан, а Манчестер је доказивање, професионализам”, рекао је Видић једном приликом.

Највеће успехе остварио је са ‘Црвеним ђаволима’, са којима пет пута био шампион Енглеске, једном шампион Европе, а освојио је и три трофеја у Лига купу. Имао је и ту част да буде капитен клуба са “Олд Трафорда” под вођством легендарног Алекса Фергусона.

Пре 18 месеци је напустио Јунајтед и прешао у Интер, али је због повреда и тактичких замисли тренера уписао само 28 наступа за ‘Неразуре’. Током једне и по сезоне у Интеру, Видић се само једном уписао у стрелце.

Последњих недеља, за Видића су интересовање, између осталих, показали Бајерн, московски Спартак, Галатасарај и неколицина клубова из МЛС лиге.

Коментари / 0

Оставите коментар