Власеница: Лукић – директор мобинга?

Снежана Лукић, самохрана мајка из Шековића, тврди да в.д. директора Шумског газдинства “Бирач” из Власенице Раденко Лукић већ седмицама врши бруталан мобинг над њом, те се Лукићева обратила нашем порталу за помоћ.

Република Српска 29.01.2016 | 16:05
Власеница: Лукић – директор мобинга?

У допису Републичкој управи за инспекцијске послове Снежана Лукић захтјева излазак инспекције због заштите права радника. Она тврди да ју је Раденко Лукић прво, без икаквог рјешења које би описало њено радно мјесто, премјестио са мјеста административног техничара из ШУ “Шековићи” у ШГ “Бирач” Власеница, гдје сада комплетно радно вријеме проводи у кухињи, без стола или столице.

Још интересантнија чињеница је то да је ШГ у Власеници било спремно да јој обезбиједи средства за путне трошкове, иако ово газдинство биљежи најгоре финансијске резултате у цијелој републици. С обзиром на овакво вођење једног јавног предузећа, то и не чуди претјерано.

Снежана Лукић даље наводи да је директор ШГ “Бирач” и вербално злоставља и понижава, али да он није једини.

“У овом мобингу учествује и тенички директор Предраг Савић (који иза себе већ има притужбе и пријаве за мобинг), који ме слао у дознаку и поред чињенице да имам медицинску дијагнозу која ме ослобађа ове активности. На терену сам и колабирала, након чега сам превезена у Дом здравља. Треба још истаћи да сам била једина жена у ШГ “Бирач” која је добила такво рјешење”, истиче Лукићева и потврђује своје наводе званичним документима.

 

 

 

Лукић у разговору за наш портал наводи да је Снежану пребацио због посла, а да је искључиво њен избор то што сједи у “просторији за прављење кафе”.

“Није тачно да је то кухиња, то је просторија за прављење кафе. Ја сам њу пребацио да ради, а њен је избор што се ту налази”, изјавио је Лукић. Овдје је ипак остало нејасно како избор радника може бити да ништа не ради и да своје радно вријеме не проводи у канцеларији, него ко зна гдје већ. И ако је већ тако, зашто Лукићева није добила отказ због неиспуњавања радних обавеза?

Директор “Бирча” додао је и да он није вршио никакво вербално насиље и да за то има свједоке и истиче да са Лукићевом никада није разговарао насамо, већ је “ту увијек неко био”.

Извор: Фронтал.ба

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

нн

29.01.2016 15:27

Милићи, Власеница, који ће следећи мали градић бити, шта раде са народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

29.01.2016 15:45

Удавити скота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ивана

29.01.2016 16:22

Срамота и брука ста раде са самохраним мајкама! ТРЕБА ТЕ ЛОПОВЕ СВЕ ПОЗАТВАРАТИ!!!!! ПРАВДА ЗА СНЕЗАНУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ивана

29.01.2016 16:26

Страсно ста раде. Правда за Снезану!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контра

29.01.2016 16:36

Багру треба мотикама туци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

висња

30.01.2016 06:48

Срамота,овакви руководиоци, а јос у јавном предузецу, фуј. Правда за Снезану!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико

01.02.2016 13:28

Све су то лицна препуцавања од стране других ал он је насјео