Погледајте Мектићеве одговоре новинарки

Министар безбједности Босне и Херцеговине Драган Мектић поново је имао "сукоб" са новинарима и то након данашњег састанка са представницима Међународне организације за цивилну одбрану.

Босна и Херцеговина 28.01.2016 | 17:35
Погледајте Мектићеве одговоре новинарки

Након додјеле признања заслужним спасиоцима из БиХ, новинари су министра безбједности БиХ питали о хапшењу лидера СББ-а Фахрудина Радончића, притисцима на Суд и Тужилаштво БиХ те ко би могао бити сљедећи међу особама које обављају јавне дужности.

Мектић није хтио одговарати на питање о хапшењу Радончића, али ни о предсједнику Републике Српске Милораду Додику, већ је затражио од новинара да се информишу прије постављања таквих питања, с обзиром да те ствари, како је истакао, нису у његовој надлежности.

"Како мене питати има ли истрага против Додика? Па нема смисла да то мене питате. Имате Тужилаштво, зовните тамо и питајте тамо. Нема смисла да питате мене. То би било исто кад бисте срели наког грађанина на улици и питали да ли има сазнања да ли се води истрага против те и те особе", казао је Мектић.

Бурно је реаговао и на питање о хапшењу Даутбашића:

"Каква су то питања? Ко је хапсио Бакира? Познајете ли елементарне ствари како функционише једна колико-толико правна држава? Знате ли да постоји законодавна, извршна и судска власт? Знате ли ко може ухапсити? Питате ме да ли сам ухапсио Бакира Даутбашића? Ви или немате елементарне знања о тој ситуацији или желите овдје да учествујете у том реалитyју који сте започели", одговорио је Мектић на питање новинарке РТРС-а.

"Видите чиме се ви бавите. То је тужно и жалосно да не можете сами себи одговорити. Ја вас разумијем, ви за ту плату морате... Али, дајте држите минимум достојанства, имате ли неко људско достојанство? Информишите се о основним елементарним стварима на којима функционише правна држава и правосуђе", одговорио је Мектић.

(Н1)

Коментари / 53

Оставите коментар
Name

брзи

28.01.2016 16:46

Цуј питам Вас лицно, па позови га на цај и питај га лицно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахахаха

28.01.2016 19:42

Замислите молим вас....овде на снимку се види да га новинарка са РТРС пита у вези налога за претрес Додикове имовине,а у дневнику ладно пусте то и казу да је то он рекао на одговор о некој будали Сувари....па да ли су ти људи нормални уопсте.Ста раде ти људи са РТРС.А колика је то глупост са тим Суваром говори то сто ни један медиј неце те будалестине да објеви.Нити новине нити тв.Неце људи да се брукају.Ја мислим да они са овим Суваром сваки дан само срозавају углед Додику ако га висе и има уопсте.

Name

Номенцлатура

29.01.2016 10:56

Јао питања,која глупаца манипулаторска

Name

Градацац

28.01.2016 16:48

Мектицу ти си цар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Министар

28.01.2016 19:09

Писем из Федерације и нисам нити у једној странци и презирем политицаре од најнизег нивоа до врха ал за Мектића и Шаровића смијем рећи да су једини који су заслузили и плате и друга примања...

Name

ре министар

29.01.2016 12:34

Баш нам је драго кад нам пишу и из друге државе.

Name

за ре министар

29.01.2016 19:19

А знаци ти си вец збрисао у Србију. Свака цаст, тако и треба.

Name

еди

28.01.2016 16:49

Сто је цовјек издрибла....страха....ова из РТРС неце добити плате 2 мјесеца... која бламаза од новинарке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

драгана

28.01.2016 18:36

Свака част министре. Немам речи. Новинарка нула.

Name

постен

28.01.2016 16:58

Мектиц је растурио... зена себи јос није досла... а инаце та новинарка ради за РТРС. Новинарка стварно нема појма о послу којим се бави. Мектиц јој је дао 3 сансе да постави питање ал не вриједи, новинарка не зна ста зели да пита...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

28.01.2016 17:10

Тотална и безусловна подршка Мектицу из Бања Луке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

локо

28.01.2016 17:18

РТРС је сконтао да Мектиц лако "плане" и покусавају га константно провоцирати. Медјутим овог пута су послали зену која не зна засто се уопсте насла ту у том тренутку. Подрска министре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Министар

28.01.2016 17:18

Свака цаст министре, за све похвале, треба народу оваквих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

28.01.2016 17:21

Човјек је, овај пут - за разлику од оног вриједјања новинарке од прије пар мјесеци - у праву, потпуно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имењак

28.01.2016 17:22

Пуна подршка Мектићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кобра

28.01.2016 17:23

Овако раде и поступају професионалци....свака цаст г Мектицу!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

постен

28.01.2016 17:23

Новинарка зели лицан одговор...хахаа.Није му она зена па дајој лицно и приватно мисљење да а да она то стави на РТРС..

ОДГОВОРИТЕ
Name

пдп

28.01.2016 17:27

Свака цаст Министре! Како се зове ова квазиновинарка-црвенкапа из РТРС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

алмир

28.01.2016 17:29

Свака цаст министре...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

28.01.2016 17:31

Мектиц је рекао истину. У правној држави хапсе и политчаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мајор

28.01.2016 17:34

МЕКТИЦУ, ПРОФЕСИОНАЛАН СИ ТОТАЛНО; РЕЗИ ДО КОРЈЕНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

29.01.2016 21:18

Чупај и корјен!

Name

узалуд труд, дзаба вам све...

28.01.2016 17:34

Господин Драган Мектиц је прије неколико дана јавно говорио о истрагама и како це бити ускоро хапсења, а данас је новинаре упуцивао на Тузиластво БиХ. Бице да је он након неколико дана (и упозорења ментора) схватио и науцио те елементарне ствари ко хапси и по цијем налогу. Е, мој Драгане, у правој правној дрзави (има их) ти као министар безбједности не би имао појма ста уопсте ради неко од тузиластава, јер то није твој посао. Или науци да будес министар безбједности, или охлади мало... Није то као отици у Холидаy Инн...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзевад

28.01.2016 17:39

Растурио је ко будала новине! Подрска министру и из ФБиХ! Људина, и види му се на чехри да није хрђа и лопов

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

28.01.2016 18:47

Ево нешто из његове надлежности: Министре, ко је организовао и извршио линч на премијера Србије и зашто није ухапшен?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.01.2016 19:32

Никад се неће сазнати нити водити било какав поступак.Већа би штета била развалити коалицију СЗП и бошњачко-хрватских странака на нивоу БиХ.

Name

ре Драган

28.01.2016 19:36

Мозда би ти на то питање боље одговорила Зељка Цвијаноовиц.Прво, зашто је њена Влада додијелила премијеру Србије Александру Вучићу као првог пратиоца особу која је већ тада имала криминални и насилнички досије? и друго ста ти мислис дали је то могло бити све унапријед испланирано од исте дотицне да би се нарусило и онако нестабилно стање у дрзави.

Name

Ре Драган

28.01.2016 22:43

Посто упорно са оним Михаилом (или је то једна особа) увек покусавас ствари пребацити на национални ниво без обзира о цему је вест било би крајње време да се уозбиљис/уозбиљите. Када вец питас око нересених слуцајева онда би било заиста добро да се истрази до краја слуцај Вуциц. Како то да је један од специјалаца добио смс са питањем да ли се налазе вец на путу за Скелане пре него се инцидент десио, а пут за Скелане је био алтернативни, само у слуцају напада? Како то да је један доказани криминалац у првом прстену обезбедења Вуцица? Како то да прави снимак надзорних камера када она будала у Зворнику убија полицајце никада није објављен? Овакви слуцајеви неце бити никада ресени јер су постигли ефекат, дизање медунационалних тензија! Посто је ових дана по том питању мирно, а ако Мектиц овако настави вероватно це бити оптузен од стране таквих да је муслиман, а само се изјасњава као Србин само да би настетио Српској. Наци цете и доказе, да је некад неге виден у зеленим купацим гацама, да је у сколи увек имао зелену ХБ оловку и слицно, јер се слузите свим и свацим! П.С. Нормалним цитаоцима се извињвам због сарказма на крају коментара

Name

рере Драган

29.01.2016 08:58

Ево ти још питања о истрази напада на г-дина Вучића, која никада неће добити одговор. Ко је 10. јула пуцао из ватреног оружја у правцу ВиП ложе у Поточарима? Зашто се крије да је то високопозиционирани службеник полиције у Дирекцији за КПТ БиХ, у чину самосталног инспектора, бошњак по националности,у вријеме извршења кривичног дјела изазивања опште опасности био је и руководилац обезбјеђења вашара у Поточарима.Шта је био мотив извршиоца наведеног кд? Ко је наредио да службеници полиције, који су били очевидци напада на г-дина Вучића, већ написане службене забиљешке униште, а поново напишу друге из којих се, према процјени тима за фалисификовање,избацили све што би компромитовало Дирекцију за КПТ која је вршила обезбјеђење скупа? Ко је наредио да се план осигурања, по којем је организовано осигурање скупа, десет дана након догађаја, ревидира на начин да се из њега избаце поједине одредбе, а убаце друге са лажним бројем полицијских службеника, измјењених распоредом позиција унутар простора који се осигуравао и сл.?Ко је наредио да се лице лишено слободе, које је снимљено како припрема камен да баци на групу са г-дином Вучићем, која се повлачила из простора мемомиралног центра,пусти а да се не идентификује и приведе? Кад ово сватиш, припремићу ти још детаља за размишљање.

Name

ре Драган

29.01.2016 14:08

Прво ти морас сватити неке цињенице, јер демантујес сам себе. Ја сам и написао да се истраге затаскавају, сто си ево и сам потврдио. Ко то ради? Јесу ли Потоцари и Зворник у РС-у или где? Ко је надлезан у Потоцарима и Зворнику? Само немој реци да полиција РС (у сарадњи са Сипом) нема са тим ниста, јер нису били надлезни (или су мозда били заузети пљацкама тај дан). Свако ко се и мало разуми у оперативне делатности зна да у маси од неколико десетина присутних са онаквим геостратеским полозајем мозес да направис ста хоцес, са несагледивим последицама. Али то није направљено вец је направљен само инцидент који је некоме требао. А којој страни и коме је требао, то треба узимајуци у обзир све располозиве цињенице истерати до краја. А то сто називас нецију сахрану, било ција и било каква она била, васаром, то није у реду, али и много говори...Из тих разлога не зелим висе полемисати.

Name

ререре Драган

29.01.2016 14:28

Ниси ми опет одговарао на питања. Меморијални центар Поточари је још 2010 године издвојен из безбједносне надлежности МУП-а Републике Српске, и то је учинио онај жмиро од високог представника Шилинг.Значи, све послове обезбјеђења центра је вршила Дирекција за КПТ, као државна полицијска агенција. Скуп сам назвао вашаром јер су га бошњаци направили таквим, продајући на штандовима све и свашта,па и печену јагњетину.Ако те још што-шта интересује спреман сам јавно то подијелити.

Name

Луди Милојко

28.01.2016 19:05

Боља би питања постављала моја баба Стоја.Новинарка везе зиве нема о послу којим се бави.Није ни цудо кад само слусају ста им говори и којим језиком се користи (кркански) њихов врли водја....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.01.2016 19:50

Не да си луд већ си луд ко струја.

Name

нн

28.01.2016 20:02

Додик је бог

Name

то

29.01.2016 06:05

Мектиц је краљ

Name

зумба

28.01.2016 19:54

Овај Мектиц је права лафцина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рере Драган

28.01.2016 19:57

Упорно се одговорност у вези са нападом на г-дина Вучића, пребацује у поље институција Републике Српске.Праве се разне конструкције а истина је следећа. Г-дина Вучића су напали бошњаци, напад су организовали бошњаци, истрагу опструјишу бошњаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

28.01.2016 20:02

Елементарни Драган Мектиц !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

28.01.2016 20:04

Особе које гледају РТРС сигурно имају неку психичку ману или поремећај баш као што је има и главни уредник то јест ПРЕЦЈЕДНИК Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сасвим јасно

28.01.2016 20:15

Господин Мектић се сасвим коректно понашао и, што је најважније, дао јасне одговоре на питања. Свидјело се то некоме или не, он је појаснио новинарима основне принципе фунционисања правне државе. Како новинар мозе поставити питање попут јесте ли ви ухапсили овог и оног? Зна се ко мозе да хапси и то јој је господин и рекао. Појединац не

ОДГОВОРИТЕ
Name

коле

28.01.2016 20:53

Мектицу краљу,ови из РТРСА,це те сањати и тразити по књигама. Не си неписмењацима објаснио да треба да буду људи а не слуге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

28.01.2016 21:05

Штаћеш му, запало га.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подршка

28.01.2016 21:40

Министре само истрајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФБиХ

28.01.2016 22:34

Краљ над краљевима , из ФБИХ сам ал овом министру скидам капу, краљу само напред-:)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

29.01.2016 05:48

Јадан је онај кога муслимани хвале..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Милојко

29.01.2016 07:36

Јадан је онај којег нико нехвали вец самоо пљују по њему.Теско ономе ко је сам свој њег ни родјена мати немозе волити.

Name

Коwалски

29.01.2016 07:43

Не би било лоше присјетити се понекад дуге божије заповјести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Безбиједност

29.01.2016 08:49

Људи моји па ово нема нигдје на свијету. Па пустите суд и тужилаштво да раде свој посао. Па шта ако ће ухапсити Додика? Ако је невин не мора се дизати толика фрка. Ако се докаже да није крив осрамотит ће се они који га осуђују. Пустите људе да раде свој посао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

29.01.2016 10:06

ПРОБЛЕМ И ЈЕСТЕ ШТО ПОЛУПИСМЕНИ НОВИНАРИ СА ртрс НЕ РАЗЛИКУЈУ ТРУ ГРАНЕ ВЛАСТИ...ЗАТО И ЈЕСУ СЕРВИС ДОДИКА КОЈИ ЈЕ НА РТС У БЕОГРАДУ ПРОШАО КАО БОС ПО ТРЊУ МАДА СУ НОВИНАРКУ ПЉУВАЛИ РАЗНИ ИЗ РС...НИЈЕ ЗНАО ГДЕ СЕ НАЛАЗИ А ОДАВНО ВИДИ СЕБЕ И КАО ГОСПОДАРА СРБИЈЕ ...АЛИ МАЛО МОРГЕН....ОВДЕ ТО НЕ ПРОЛАЗИ И ПОРЕД КОЛОНИЈЕ БОСАНАЦА У СРБИЈИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богоје

29.01.2016 14:33

Мр МЕКИЦ добро и успесно мрце своје овце и турске козе браво за Мектића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тигар

29.01.2016 22:40

Овим је Мектиц све реко како сад се не бави хапсењима, а сам се хвалио да це ухапсити Милорада Додика, а јос једно прво је погледао микрофон која је телевизија да је слуцајно нека из Федерације другације би се понасо, а и он сам уцествује у русења свега сто припада РС сад је он веци босанац од Бакира Изетбеговица оцито је да цовјек нема појма ста ради какве он има везе да се састаје са неком организацијом за некакве непогоде, а и не лици на министра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицо

30.01.2016 00:28

Како некултуран тип тај Мектиц ... али плива :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само напријед

30.01.2016 06:56

Пред Мектићем је велики задатак. Надам се да ће га успјешно обавити. Удри Министре по лоповима из политичких кругова, ма ко били и на којој год позицији били.

ОДГОВОРИТЕ