Он помаже Вујошевићу - Огњен Ребић: Французи су луди за Дулетом!

“Дулеманија” се наставља! Непобедива Валенсија је поново пала, а Душко Вујошевић је преко ноћи постао миљеник свих у Лиможу. Заједно са искусним стручњаком праву француску бајку живи и Огњен Ребић.

Кошарка 30.01.2016 | 10:20
Он помаже Вујошевићу - Огњен Ребић: Французи су луди за Дулетом!

Са 23 године добио је прилику да ради са Вујошевићем. Легендарни тренер је Ребића упоредио чак и са чувеним Жозеом Мурињом.

- Све је заиста супер. На почетку иде баш онако како треба. Нема свако шансу да учи од тренера и човека какав је Душко Вујошевић, и то у великом клубу. Трудим се да упијам његове речи, свестан сам колико могу да научим.

Улога Дулетовог преводиоца није лака. Ребићев задатак је да на прави начин екипи интерпретира Вујошевићеве речи.

- На старту је било тешко, посебно током тајм-аута. Годинама сам играо и чудан је осећај кад се нађеш на другој страни и кад треба да пренесеш тиму инструкције. Како време пролази, све сам сигурнији. Био сам у Америци шест година, енглески језик ми је као матерњи и то је веома важно.

Вујошевић у Француској има статус звезде.

- Где год да се појави, изазива посебну пажњу. Људи му прилазе, желе да се упознају, да попичају са њим. Свесни су колико је велико име стигло у њихову земљу. Изузетно га цене и поштују. Знају шта је све урадио у кошарци. Драго им је што имају прилику да на делу виде таквог тренера.

Екипа је одлично прихватила Вујошевићев начин рада.

- Лакше је када у старту имаш добре резултате. Сви момци су сјајни, коцкице се полако склапају. Олакшавајућа околност је што у тиму имамо Леа Вестермана. Одличан је момак, често комуницирамо на српском.

“Као шеф” - друштвене мреже је запалио видео-снимак на којем Ребић на крају сусрета са Валенсијом помаже Вујошевићу да обуче сако.

- Утакмица се завршила и морало је брзо да се реагује. Дуле је журио да се поздрави са свима, а ја сам му притекао у помоћ. Немам много слободног времена, али стигнем да испратим друштвене мреже. Видим да нам и присталице Партизана пружају подршку. Значи све то.

Дворана у Лиможу је просто експлодирала против Шпанаца. Транспаренти подршке Вујошевићу су већ ту.

- У Палати спортова „Боблан” је сјајна атмосфера. Навијачи воле кошарку и уз екипу су до последњег минута. Пружају подршку до самог краја. Вујошевић је донео резултате и еуфорија је потпуно нормална - завршава Ребић.

Лимож продаје мајице са грбом Партизана

Навијачи Партизана и Лиможа су све ближи. Спаја их иста ствар - љубав према Душку Вујошевићу. Тим из Француске решио је да на неки начин озваничи пријатељство са црно-белима. У продаји су се појавиле специјалне мајице са грбом тима из Хумске. Партизан и Лимож - има нека тајна веза.

Прва техничка

На трећој утакмици у новом клубу (меч са Валенсијом) Вујошевић је зарадио и прву техничку грешку. Искусни стручњак је изгубио живце, извршио притисак на судије, а арбитрима није остало ништа друго него да Дулету досуде техничку.

Коментари / 0

Оставите коментар