АО - финале (Ж), Серена: И ја сам под стресом, баш као и свако други!

Серена Вилијамс доминира женским тенисом, а прилику за нови Грен слем трофеј имаће у Аустралији, пошто се пласирала у финале победом над Агњешком Радвањском.

Тенис 29.01.2016 | 09:00
АО - финале (Ж), Серена: И ја сам под стресом, баш као и свако други!

Американка је противници дозволила да освоји свега четири гема у дуелу који је трајао 66 минута, а у финалу ће се састати са Анџеликом Кербер која је са 7:5, 6:2 савладала Џоен Конту.

“Играла сам добро од самог почетка, посебно у првом сету, радила сам све што је требало, погађала сам праве ударце, правила мало грешака, то је јака игра коју волим. Она је потом заиграла боље, али је све било како треба за мене, ментално сам била веома јака, вратила сам контролу“, навела је Вилијамс.

На питање да ли је уопште забринута за исход финала, у ком ће се састати са Анџеликом Кербер, навела је да са бригом улази у сваки дуел.

“Под стресом сам баш као и свако други. Само покушавам да се фокусирам, за мене је велика ствар то што сам у финалу. Шта год се догодило, ја сам поносна на себе и то што стално покушавам да играм све боље“, истакла је Вилијамс.

Многе Серенине противнице кажу да их веома мотивишу мечеви против ње, али углавном, из њих излазе као поражене. Американки веома годи такав однос колегиница.

“То је феноменално, то што су моје противнице мотивисане против мене може само да ме учини бољом тенисерком јер играм против девојака које се труде да буду најбоље што могу. Због тога се у сваком мечу и ја трудим да будем најбоља“, додала је Вилијамс.

Уколико победи у финалу, Серена ће се изједначити по броју Грен слем трофеја са легендарном Немицом Штефи Граф.

“Дефинитивно ћу то потиснути, сећам се да ми је била потребна комплетна вечност да стигнем до 18. трофеја. Не желим да пролазим поново кроз то. Анџелика је веома намучила Азаренку, ја никако нећу да је потценим... Побеђивала ме је, знам да може добро да одигра. Ове године је веома константна, показала је да жели да подигне своју игру на виши ниво“, закључила је Вилијамс.

Коментари / 0

Оставите коментар