Трагедија у Егејском мору: Жртве и дјеца

Тела седам миграната, међу којма двоје деце, извучена су јутрос из Егејског мора код грчког острва Кос после потапања још једног брода с мигрантима из Турске, јавила је грчка обалска стража.

Свијет 27.01.2016 | 16:40
Трагедија у Егејском мору: Жртве и дјеца

Пронађена су тела три мушкарца, две жене, дечака и девојчице, пренела је агенција АП. Две особе су преживеле несрећу.

У операцији спасавања учествовали су патролни чамац обласке страже, чамац Фронтекса, хеликоптер и група волонтера. Мушкарац који је преживео бродолом успео је да доплива до острвца близу Коса и јави обалској стражи о бродолому. Преживели је навео да се у чамцу налазило између шест и десет људи, пренела је агенција АП.

Бродолом се догодио пет дана после несреће у петак код острва Калолимнос, близу Коса, када се утопило 45 људи, међу којима је било и много деце.

И поред зимског времена и ограничења која су неке европске земље увеле успостављањем контрола на својим границама да би спречиле мигрантски ток, доласци миграната се настављају и током јануара, а на грчким острвима је регистровано скоро 36.000 људи, саопштила је Међународа организација за миграције (ИОМ).

Грчка источна острва, која се налазе у близини обале Турске, глава су рута којом пролазе избеглице на путу са Европу. На стотине је изгубило живот на том путу.

Извор: Н1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило

28.01.2016 05:22

Слобода се одувјек крвљу плаћала! Жели Боже дјецу коју родитељи воде са собом!

ОДГОВОРИТЕ