Истрага против Галијанија, Лотита, Мутуа, Креспа...!

Финансијска полиција Италије истражује 35 клубова прве и друге лиге због наводне утаје пореза и одузеће имовину умешанима у неправилности.

Фудбал 28.01.2016 | 14:40
Истрага против Галијанија, Лотита, Мутуа, Креспа...!

Како су пренели британски медији, тужилаштво у Напуљу саопштило је да је издало уредбу о заплени имовине вредне више од 12 милиона евра од 58 особа укључених у рад професионалних клубова.

Извори италијанских медија навели су да су под истрагом и виши функционери Милана, Лациа и Наполија. Фудбалски клубови Милан и Наполи су одбили да коментаришу, а портпарол Лација рекао је да није ни знао да се води истрага.

Међу особама које су укључене у истрагу су председници Лациа и Наполија Клаудио Лотито и Аурелио Де Лаурентис, потпредседник Милана Адријано Галијани, крило ПСЖ Езекјел Лавеци и тренер Модене Хернан Креспо.

У додатној листи наведено је да су под истрагом власници Палерма, Ђеное и Фиорентине Маурицио Цампарини, Енрико Пресиози и Андреа Дела Вале.

Укупно је на списку 45 имена особа које су обављале разне функције у фудбалским клубовима, као и 16 фудбалера, међу којима су Адријан Муту, Чиро Имобиле, Матео Паро, Ернан Креспо, Марек Јанкуловски, Езекјел Лавеци, Дијего Милито.

Коментари / 0

Оставите коментар