Куп РС: Младости први трофеј против Бијељинаца!

Кошаркаши Младости из Мркоњић Града освајачи су 23. Купа Републике Српске, након што су у финалном мечу у "Борику" савладали Радник БН Баскет из Бијељине 99:85.

Кошарка 26.01.2016 | 21:00
Куп РС: Младости први трофеј против Бијељинаца!

Први пут у историји, кошаркаши Младости из Мркоњић Града подигли су пехар намијењен освајачу Купа Републике Српске.

Они су у финалној утакмици, која је одиграна вечерас у бањалучкој дворани "Борик", оправдали улогу фаворита и савладали Радник БН Баскет из Бијељине.

РАДНИК БН БАСКЕТ - МЛАДОСТ 85:99 (14:27, 24:24, 20:29, 27:19)

Мркоњићани су се тако придружили Игокеи (Александровац), бањалучком Борцу, Младости из Гацка, требињском Леотару и Славији из Источног Сарајева, који су већ освајали пехар у најмасовнијем кошаркашком такмичењу Српске.

Током цијелог меча тим Горана Славојевића био је доминантан, а кључну предност Мркоњићани су направили већ у првој четвртини, коју су ријешили у своју корист резултатом 27:14.

У другом периоду водила се изједначена борба, па је ова дионица меча окончана неријешено 24:24, да би у трећем кварталу поново номинални гости додали гас (20:29) и стигли до недостижног вођства.

Семберци су у посљедњих 10 минута само успјели да ублаже пораз. Посљедња четвртина окончана је резултатом 27:19 у корист Бијељинаца, за коначних 85:99.

Јунак сусрета био је Драшко Кнежевић са чак 30 поена, док је одличну партију пружио и Александар Радукић, који је меч завршио са дабл-дабл учинком (20 поена, 10 скокова). У пораженом саставу најефикаснији је био Срђан Дамјановић са 21 поеном, док је његов презимењак Дарко убацио два поена мање.

Тријумфом у Купу Републике Српске, Младост је стекла право наступа на завршном турниру Купа БиХ, на којем ће наступити члан АБА лиге Игокеа, те побједници Купа Херцег-Босне и Купа кантона Сарајево.

ИГОКЕА
Кошаркаши Игокее одустали су од наступа у Купу Републике Српске, како би пружили шансу некој другој екипи да дође до трофеја. Иначе, Александровчани су најтрофејнија екипа у Купу Српске са 10 пехара, бањалучки Борац има девет, док су по једном славили Младост из Гацка, требињски Леотар и Славија из Источног Сарајева.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Иван

27.01.2016 11:43

А да ли се негдје може наћи информација о финалу Купа РС по годинама, ко је с ким играо и који је био резултат?

ОДГОВОРИТЕ