Дирљива прица о дјецаку са ''најлонским Месијем''...

Десетогодишњи дјечак са популарне фотографије на којој носи дрес од пластичне врећице на натписом "Меси" и бројем 10, живи у селу Кесера у граду Духоку у Самоуправној курдској регији на сјеверу Ирака.

Фудбал 27.01.2016 | 23:00
Дирљива прица о дјецаку са ''најлонским Месијем''...

Дјечак који је пажњу свјетске јавности привукао фотографијом импровизираног дреса Лионела Месија од пластичне врећице Хомен Али тврди да му је највећи сан да изблиза види свог фудбалског идола.

Али, 10-годишњи дјечак са популарне фотографије на којој носи дрес од пластичне врећице на натписом "Меси" и бројем 10, живи у селу Кесера у граду Духоку у Самоуправној курдској регији на сјеверу Ирака, а тамо га је посјетио репортер агенције Анадолија и измамио му осмијех на лице поклонивши му фудбалску лопту.

"Мој отац није имао паре да ми купи дрес, па ми је га старија сестра прије двије године направила од врећице. На њему је бојом за обућу написала Месијево име и број", казао је Али, чији отац је припадник курдских оружаних снага Песхмерге.

Истичући да у близини своје куће нама адекватних полигона за фудбал, Али је казао да са вршњацима у селу играју фудбал на блатњавим и прашњавим ливадама.

"Стално гледам Месијеве утакмице и покушавам имитирати његове потезе. Надам се да ћу га једног дана видјети и изблиза. Као и сва дјеца и ја сањам да будем фудбалер", казао је Али и додао да му је жеља да оде у фудбалску школу Барселоне и види Месија.

Алијева сестра Хелин је истакла да није ни сањала да ће то парче најлона од којег је брату направила Месијев дрес изазвати толико пажње у свијету. Тврди да не знају ко је направио фотографију објављену на интернету.

Њихов отац Али Ахмет каже да је био тужан јер сину није могао купити дрес, али да је то учинио прије неколико мјесеци.

Шпански медији су раније објавили да је Меси посредством друштвених мрежа покренуо кампању да се пронађе дјечак у дресу од пластичне врећице.

Коментари / 0

Оставите коментар